Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

#Imperfectlife

Stop met vergelijken en doe wat goed is voor jou

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789024401802
Direct te downloaden

Samenvatting

Niemand is perfect
Als we niet op Facebook, Insta of LinkedIn zien hoe geweldig onze vrienden het doen, dan volgen we wel vloggers die, terwijl ze hun buikspieren trainen, van elke dag een feestje maken. We vergelijken onszelf met al die perfect lijkende mensen en zijn niet tevreden met onszelf. En we vergeten dat bijna niemand een #perfectlife of #killerbody heeft.

Veranderen vanuit een negatief uitgangspunt is moeilijk
Moeten veranderen omdat we niet goed (genoeg) zijn, is herkenbaar. Maar veranderen vanuit zo’n negatief uitgangspunt is moeilijk. Het lukt misschien even om een dieet te volgen door streng te zijn voor jezelf, maar er komt een dag dat je moe en chagrijnig bent. Dan heb je toch echt recht op Ben & Jerry’s! En dan is het hek van de dam. Want dat diëten is niet gelukt, dus de bak ijs kan dan net zo goed helemaal leeg.

Je bent goed zoals je bent
Dit boek gaat uit van drie principes: (1) je bent goed zoals je bent; (2) als je iets wilt veranderen, doe dat dan vanuit willen in plaats van moeten; (3) ga uit van wat al wél lukt en doe daar meer van, in plaats van dat je focust op wat er niet lukt.

Meer zelfvertrouwen met herkenbare voorbeelden en praktische oefeningen
Steeneveld baseert zich op 'appreciative inquiry'. Dat betekent dat je onderzoekt wat er te waarderen is en waar je meer van wilt. Dat geeft veel meer vertrouwen en zin om aan de slag te gaan. Het boek is vlot geschreven en geeft herkenbare voorbeelden en praktische oefeningen.

Specificaties

ISBN13:9789024401802
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-4-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Matthijs Steeneveld

- Mensen helpen floreren - 'Geluk' is geen punt dat je bereikt. Het draait voor Matthijs Steeneveld om een werkwoord: floreren. Wat maakt dat wij mensen opbloeien, met alle gedoe en goede dingen in het leven?  Matthijs Steeneveld werkt als trainer, opleider, adviseur en auteur op het gebied van positieve (organisatie)psychologie. Hij vertaalt inzichten uit de wetenschap naar de praktijk. Zo zet hij Appreciative Inquiry in bij organisatieverandering, traint hij mensen in de combinatie van mindfulness & sterke kanten en adviseert hij op basis van de zelfdeterminatietheorie over het vormgeven van een steunende werkplek.  Steeneveld heeft verschillende boeken geschreven over deze onderwerpen. Daarnaast is hij redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie en Faculty member van het VIA Institute (Character Strengths). Daarnaast leidt hij professionals op om de theorie en praktijk van positieve psychologie in te zetten in hun werk.  Lees meer op zijn eigen website: www.msteeneveld.nl

Andere boeken door Matthijs Steeneveld

Inhoudsopgave

1. #imperfectlife 7
2. Vriendelijke basishouding 19
3. Waarderend veranderen – stap 1: Verkennen wat je wél wilt 40
4. Aanvaarden hoe het is 55
5. Waarderend veranderen – stap 2: Ontdekken wat al goed gaat 70
6. Genieten van wat je al hebt 83
7. Waarderend veranderen – stap 3: Verbeelden hoe het zou kunnen zijn 92
8. Ben je tevreden of moet het perfect zijn? 104
9. Waarderend veranderen – stap 4: Geef je plannen vorm en voer ze uit 116
10. Waarderend veranderen – stap 5: Waardeer je eigen verandering 133
11. Dankbaarheid 149
12. Tot slot 155

Dankwoord 161
Achtergrond 163
Noten 169

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        #Imperfectlife