Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Mooier werk

Slim sleutelen aan een baan op maat

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789024402618
Direct te downloaden

Samenvatting

Werk staat nooit stil. Banen en beroepen lijken zelfs steeds sneller te veranderen. Het is belangrijk om hierop als individu en organisatie slim en snel te kunnen anticiperen. Dit boek biedt inzichten om binnen deze dynamiek van werk Mooier Werk te maken. Een vaardigheid voor een nieuwe tijd.

Hoe raak je van dat knagende ontevreden gevoel over je werk af zonder meteen naar een andere baan te zoeken? Hoe kun je zelf en samen met je collega’s teamtaken herverdelen, zodat iedereen er Mooier Werk aan overhoudt? Dit praktische boek helpt je met het slimmer sleutelen aan werk voor een meer persoonlijke baan op maat. Smart crafting noemen we dat. Met een frisse blik kijk je daarbij naar de taken waaruit je werk bestaat. In logische stappen verken je de vrijheidsgraden in je werk en hoe je deze kunt inzetten zodat je baan goed blijft passen bij wat je goed kunt en écht graag wilt.

Mooier Werk leert ook teamleiders, hr-professionals, coaches en adviseurs op een andere manier te kijken naar (team)werk. Met praktijkinzichten uit dik vijf jaar aan interventietrajecten wordt duidelijk wat het wel en niet oplevert als mensen zelf aan hun taken sleutelen om werk mooier en meer passend te maken. Aangevuld met inzichten uit onderzoek en baananalyses komt dit boek tot de kern van wat smart crafting kan betekenen voor de duurzame inzetbaarheid van mensen in hun baan en de teams waarin ze werken.

Specificaties

ISBN13:9789024402618
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:7-3-2018
ISSN:

Expertrecensies (5)

Mooier werk - 'Aangenaam verrassend boek '
Hanneke Tinor-Centi | 20 juli 2018
Werk staat nooit stil. Banen en beroepen lijken zelfs steeds sneller te veranderen. Het is belangrijk om daar, als individu en organisatie, slim en snel op te kunnen anticiperen.
Lees verder
Mooier werk - 'Stevig en wetenschappelijk onderbouwd'
Nico Jong | 4 mei 2018
Een groot deel van ons leven besteden we aan werken. Bij veel mensen gaat daar na verloop van tijd de glans van af. Dan is het verstandig om aan onze baan te gaan sleutelen.
Lees verder
Mooier werk - 'Vele handige vragen en slimme ordeningen'
Rudy Kor | 2 mei 2018
De praktische reflectie opdrachten en een gerichte aanpak van acht stappen uit Mooier werk helpt bij het zichtbaar maken of het eigen werk nog wel ‘mooi’ is
Lees verder
Mooi werk
Peter de Roode | 30 april 2015
Een boek dat snel in de vergetelheid kan raken door een ogenschijnlijk nietszeggende titel. En dat is niet terecht want ‘Mooi werk’ van Mark van Vuuren en Luc Dorenbosch is meer dan lezenswaardig. De ondertitel maakt echter meer dan duidelijk waar dit boek over gaat: ‘naar een betere baan zonder weg te gaan’. In de literatuur wordt dit proces aangeduid als ‘jobcrafting’ . Een actieve manier om zelf een betere invulling te geven aan de ooit opgestelde functie-inhoud.
Lees verder
Mooi werk
Mara Spruyt | 14 maart 2012
'Mooi werk', het boek van Mark van Vuuren en Luc Dorenbosch, begint goed met het advies om het meteen weer weg te leggen en je agenda erbij te pakken. Om vervolgens eens te kijken wat je allemaal aan het doen bent op werkgebied. En... of het je bevalt wat je aan het doen bent.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mark van Vuuren

Mark van Vuuren (1975) is Associate Professor Organizational Communication en Opleidingsdirecteur Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. Hij onderzoekt onder andere de manieren waarop professionals betekenis verlenen aan hun werk in contexten die bol staan van technologische ontwikkelingen, en ook hoe mensen met exact dezelfde taakomschrijving totaal verschillende banen kunnen hebben. Mark werd verkozen tot beste docent van de universiteit, was visiting professor in Canada (Université de Montréal), Denemarken (Arhus Business School) en Zweden (Linkoping). Behalve wetenschappelijke artikelen schreef Mark nog boeken over job crafting (‘Mooi Werk’, met Luc Dorenbosch) en impliciete communicatie (‘100% consistent’, met Ilse van Ravenstein en Bas van Glabbeek).

Andere boeken door Mark van Vuuren

Over Luc Dorenbosch

Dr. Luc Dorenbosch studeerde Human Resource Studies en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg. Daarna deed hij 8 jaar arbeidsmarktonderzoek bij TNO.  Sinds 2015 werkt hij als zelfstandig baaningenieur om samen met werkgevers en werknemers te sleutelen aan banen op maat. Luc schreef eerder de job crafting boeken 'Mooi Werk' en 'Mooier Werk'. 

Andere boeken door Luc Dorenbosch

Inhoudsopgave

Voorwoord: vijf jaar later 7

1. Inleiding: naar mooier werk 11

Deel I: Mooier werk: het blikveld verruimen
2. Heden en werkverleden: u bevindt zich ‘hier’ 25
3. Toekomstmuziek: wat wil je en wat wordt je gegund? 39
4. Job crafting: benut je vrijheidsgraden beter 55

Deel II: Mooier werk: het inzicht verdiepen
5. Tot de kern: weten hoe werk werkt 69
6. Taakfit: wat werk mooier maakt 89
7. Smart crafting: slimmer sleutelen aan je baan 109

Deel III: Mooier werk: de actieradius vergroten
8. Casus: mooier werk in acht stappen 131
9. Team crafting: leren profiteren van elkaar 149
10. In goede banen leiden: mooi werk voor managers 167

Appendix: teamcraftingmateriaal 178

Literatuur 189
Een woord van dank 192

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mooier werk