Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Handboek werkgeluk

Een praktische toolbox voor leidinggevenden, hr-professionals en coaches

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789024427963
Verkooppositie 2856Hoogste positie: 15
Direct te downloaden

Samenvatting

Werkgeluk is een belangrijk thema op de werkvloer. Het is onderdeel van een verbreding van de focus van organisaties: het gaat niet alleen meer om profit, maar (juist) ook om people en planet of purpose.

De netwerkachtige structuren van moderne organisaties vragen om creativiteit, persoonlijk leiderschap en wendbaarheid. Enerzijds bieden de daarbij horende autonomie en verantwoordelijkheid kansen voor het werkgeluk van medewerkers. Anderzijds ervaren veel medewerkers en leidinggevenden meer druk.

Om gezond en effectief te blijven functioneren, is het voor medewerkers van belang te weten wie zij zijn, waar zij energie van krijgen en hoe zij zichzelf voldoende kunnen sturen. Dat verkleint de kans op burn‑outs en vergroot de kans op floreren.

Het 'Handboek werkgeluk' brengt de beste mensen uit de praktijk en theorie van werkgeluk bij elkaar en biedt een compleet inzicht in wat het ideaal van gelukkig werken kan betekenen en hoe het kan worden gerealiseerd.

Specificaties

ISBN13:9789024427963
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:23-6-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

Levensgeluk is belangrijker dan werkgeluk
Bert Peene | 21 augustus 2020
De managementliteratuur kent genoeg thema’s met een minder softe uitstraling dan ‘werkgeluk’. ‘Lean’, ‘agile’ of ‘artificial intelligence’ (‘AI’) bijvoorbeeld. Ook ‘strategisch HRM’ klinkt een stuk steviger.Lees verder
Handboek werkgeluk - 'Geeft een fraai overzicht van de stand van kennis'
Rudy Kor | 30 juli 2020
Handboek werkgeluk zet de lezer aan tot meervoudig kijken naar vraagstukken rond werkgeluk. In negentien hoofdstukken en zo'n 330 bladzijden nemen de auteurs de lezers mee in hun inzichten en theorieën over werkgeluk. De lezer die wil weten wat de (Nederlandse) stand van kennis over dit onderwerp is, komt ruimschoots aan z'n trekken.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
5 stemmen
3
1
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Ad Bergsma: ‘Werkgeluk vraagt om een actieve inzet van alle betrokkenen’
Bert Peene 24 september 2020 Werkgeluk is in veel bedrijven een belangrijk thema geworden. Werkgeluk kan het verschil maken in een wereld waarin de kwaliteit van het werk sterk onder druk staat. Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever, innovatiever en verzuimen minder. Ze dragen (dus) op een positieve manier bij aan het succes van de organisatie waar zij werken. Het werd dus hoog tijd voor een brede benadering van het thema werkgeluk. In een ‘handboek’ bijvoorbeeld. Managementboek sprak met een van de redacteurs.

Over Ad Bergsma

Ad Bergsma is in 2011 gepromoveerd op het proefschrift 'Onvolmaakt geluk' aan de Erasmus Universiteit onder leiding van geluksprofessor Ruut Veenhoven. Voor het 'Journal of Happiness Studies' deed hij bijvoorbeeld onderzoek naar de effectiviteit van zelfhulp en de praktische houdbaarheid van filosofische bespiegelingen over levenskunst. Daarnaast is hij een gerenommeerd wetenschapsjournalist. Hij schreef bijvoorbeeld veel voor Psychologie Magazine, de Volkskrant, NRC Handelsblad en het AD. Zijn onderzoek is terug te vinden op www.grootstegeluk.nl

Andere boeken door Ad Bergsma

Over Onno Hamburger

Onno Hamburger is oprichter van de Gelukkig Werken Academie. Onno leidt coaches, (HR) adviseurs en leidinggevenden op tot Gelukkig Werken (team) coach en Chief Happiness Officer. In deze opleidingen leer je duurzaam werkgeluk toe te passen binnen organisaties waarbij je gebruik maakt van evidence based technieken uit o.a. de (positieve) psychologie en de neurologie. Onno is opgeleid tot psycholoog en werkt sinds 1999 als senior trainer, coach en adviseur. Hij is in Nederland één van de eersten die geluk en werk combineerde. Onno wordt in Nederland gezien als expert en thoughtleader op het gebied van werkgeluk. Hij werd de afgelopen jaren verschillende malen geïnterviewd door kranten, tijdschriften, radio & TV over dit onderwerp. Hij verzorgt wekelijks (keynote) presentaties en workshops over werkgeluk. In 2010 schreef Onno samen met Ad Bergsma het boek Gelukkig Werken. Dit is een best seller geworden. In 2013 werd dit boek vertaald en uitgegeven in het Engels (Happiness at Work). In 2020 verschijnt er een nieuw boek van hen (geschreven samen met Erwin Klappe) over werkgeluk. Dit Handboek Werkgeluk gaat over gelukkig werken, gelukkig leidinggeven en gelukkig organiseren.

Andere boeken door Onno Hamburger

Over Erwin Klappe

Erwin Klappe is arbeids-en organisatiepsycholoog. Hij was de allereerste Chief Happiness Officer (CHO) van Nederland. Bij het Bredase ziekenhuis Amphia. Inmiddels heeft hij de code gekraakt van een aantal essentiële CHO-vaardigheden. In zijn bevlogen online trainingen deelt hij zijn beste inzichten met HR-professionals, leidinggevenden en coaches. Zodat zij het werkgeluk binnen hun eigen organisatie duurzaam kunnen vergroten. Nieuwsgierig? www.klappetraining.nl

Andere boeken door Erwin Klappe

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek werkgeluk