Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Uit de schaduw van narcisme

Over‐leven met een narcistische partner of ouder

Paperback Nederlands 2021 9789024437962
Verkooppositie 4194Hoogste positie: 4194
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Ik kan nog zo zeker weten dat wat mijn man doet of zegt niet klopt, maar aan het einde van elke discussie ben ik degene die sorry zegt.’

‘Toen ik aangaf liever met mijn handen te werken, was het huis te klein. Uiteindelijk “won” mijn vader. Ik ging studeren. Ik kon gewoon niet tegen hem op. En eigenlijk wist ik ook niet meer wat ik nou echt wilde.’

Ligt het aan mij?

Mensen met narcistische trekken kunnen heel behulpzaam en betrokken overkomen. Geen moeite is groot genoeg; jij bent het centrum van hun wereld. Maar na verloop van tijd, als de relatie een feit is, als er kinderen zijn of als er geen toeschouwers zijn, blijkt er helemaal geen wederkerigheid te zijn, geen echt diepgaand contact, en dan blijkt dat alles eigenlijk om de narcistische ander draait. Dit proces is zo verwarrend dat je kunt gaan twijfelen aan alles. Ligt het toch aan mij? Ben ik zo’n zeurpiet? Ben ik echt zo ondankbaar?

Omgaan met een narcistische partner of ouder
Relaties met een narcistische partner of ouder draaien om ongelijkwaardigheid. Als vanzelf ga je je als kind of als partner richten op die overtuigende, charmante ander, en langzaamaan wordt het steeds moeilijker om op jezelf te vertrouwen.

Psycholoog Marjan de Vries spreekt in haar praktijk veel mensen die worstelen met hun zelfvertrouwen en zelfbeeld vanwege zo’n relatie. In dit boek legt zij stapsgewijs en aan de hand van vele voorbeelden uit haar praktijk uit hoe je narcisme kunt herkennen en vervolgens hoe je weerbaarder kunt worden binnen de relatie, of daarbuiten, als je besluit de relatie te beëindigen.

Specificaties

ISBN13:9789024437962
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:28-4-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marjan de Vries

Marjan de Vries is gz-psycholoog met een eigen praktijk in Bussum.

Andere boeken door Marjan de Vries

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Uit de schaduw van narcisme