Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Eindelijk rust in je hoofd

40 dagen oefenen in aandacht

Paperback Nederlands 2021 9789024438686
Verkooppositie 3073
Nog niet verschenen, verwacht op 17‑06‑2021

Samenvatting

Je rent en vliegt en wordt van maandag tot vrijdag door je agenda geleefd. Zelfs in het weekend zit je niet stil. Zo’n actief leven lijkt leuk, maar eist uiteindelijk zijn tol. Je raakt uitgeput. Dit boek is voor iedereen die zich hierin herkent. Het boek is een rustpunt en een oefenplek en leert je om met meer aandacht te leven. Aandacht voor jezelf en voor anderen terwijl je de regie houdt over je eigen leven.

'Eindelijk rust in je hoofd' bevat naast inspiraties uit filosofie en psychologie concrete oefeningen waarmee je in veertig dagen de kwaliteit van je aandacht, je mentale rust en je creativiteit kunt vergroten. Je leert enerzijds de controle los te laten en anderzijds juist de regie te nemen.

Zo kan je in de waan van de dag je eigen keuzes blijven maken. Je wordt je eigen rustpunt en ontwikkel je een aandachtige houding waar je elke dag weer en in alle omstandigheden op kunt terugvallen.

Specificaties

ISBN13:9789024438686
Trefwoorden:projecten, aandacht, rust
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:17-6-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Over Barbara van der Steen

Drs. Barbara van der Steen, Psycholoog NIP Sociaal psycholoog- Ondernemer- Docent- Proceskundige- Adviseur- Coach- Spreker Barbara van der Steen is sociaal psychologe en (1973) heeft 18 jaar ervaring in verschillende werkomgevingen als adviseur, docent en coach. Sinds 2017 vormt zij Wenders.nu samen met Aart Goedhart, een bureau gericht op ontwikkelen, vernieuwen en vooral ‘vrij en creatief bewegen’. Zij begeleiden organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Wat doe je als de werkelijkheid zich niet aan de plannen of afspraken (of jouw ideeën) houdt? Hoe breng je je proces weer in beweging? En welke creatieve interventies zijn mogelijk vanuit de aandacht voor de dynamiek tussen mensen? Verder coachen zij vanuit InPlace.nl ervaren mensen die zich willen ontwikkelen naar ondernemerschap. Barbara is tevens kerndocent bij The School of Life, filosofie voor elke dag. Over o.a. thema’s als Bevlogenheid, Herontdekken van jezelf na tegenslag, Kiezen, Kwetsbaarheid, Veerkracht, een Nieuwe koers en Ondernemerschap. Zij schrijft regelmatig in vakbladen en ze publiceerde een drietal boeken. Ten eerste schreef zij een boek over samenwerken tussen generaties met als titel: Leidinggeven aan dertigers, samenwerken met een veeleisende generatie. Uitgever Nelissen, Soest, december 2004. Met Iet van Slageren. In 2016 schreef zij 'Proceskunde, een pleidooi voor werken met Aandacht', met Aart Goedhart. Zij zijn beide tevens de initiatiefnemers en kerndocenten bij de Foundation Of Corporate Learning van de Leergang Proceskunde, Werken met Aandacht. Ter verdieping van de procesdimensie bij ontwikkelen en organiseren. In 2017 kwam het boek 'Imperfecte Adviseur, persoonlijke verhalen uit het werk' uit samen met 6 vakgenoten over de weerbarstige kant van het werk en de persoonlijke vragen en reflecties die daarbij te stellen zijn over perfectie en imperfectie. Mede-auteurs: Mieke Moor, Antonie van Nistelrooij, Martijn van Ooijen, Thijs Homan, Marcel Kuhlmann en Aart Goedhart.

Andere boeken door Barbara van der Steen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eindelijk rust in je hoofd