Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kwetsbaar en krachtig

Een nieuw evenwicht vinden in je leven

Paperback Nederlands 2024 9789024464746
Verkooppositie 2254Hoogste positie: 2254
Nog niet verschenen, verwacht op 10‑09‑2024
27,95

Samenvatting

We willen graag bijzonder zijn, een groots en meeslepend leven leiden. We willen geen beperkingen en klachten ervaren. Maar op een dag merken we dat dit een illusie is. We proberen vaak aan een beeld te voldoen van hoe we vinden dat we moeten zijn. Maar wat gebeurt er wanneer we niet langer najagen wat er niet is en uitgaan van wat er wel is? Wat gebeurt als we 'gewoon' een tijdje zijn wie we zijn zonder dat we onszelf proberen te verbeteren.

Eigenlijk is er niet zoveel nodig om het goed te hebben. Aandacht voor wat er al goed is, vriendelijkheid voor je lijden, je verbonden weten, doen waar je van nature goed in bent. Met behulp van de po¬sitieve psychologie helpen de auteurs de lezer met kleine stappen om vreugde en verbinding te ervaren in het dagelijks leven. Ieder mens heeft kwetsbaarheden en kracht.

De uitdaging ligt in het omarmen van beide aspecten en ze in balans te brengen. Dan ontstaat ontspanning en kom je tot bloei in harmonie met het leven om je heen. Kwetsbaar en krachtig is een licht herziene uitgave van het hulpboek 'Dit is jouw leven' (2013).

Specificaties

ISBN13:9789024464746
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:10-9-2024
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Over Ernst Bohlmeijer

Ernst Bohlmeijer is hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering aan de Universiteit Twente. Zijn interesse gaat uit duurzame mentale gezondheid en naar de vraag hoe mensen tot floreren komen. Het vermogen tot adaptatie lijkt een sleutelrol te vervullen. Hij doet onder andere onderzoek naar compassie, psychologische flexibiliteit en het ontwikkelen van hulpbronnen. Voor dit laatste is de positieve psychologie een belangrijke inspiratiebron.

Andere boeken door Ernst Bohlmeijer

Over Monique Hulsbergen

Monique Hulsbergen heeft 18 jaar gewerkt als psychotherapeut. Ze ontdekte steeds meer het belang van het erkennen en toestaan van (psychisch) leed en aandacht voor welzijn: de mogelijkheden voor plezier, spel en groei. Naast het psychologische domein hebben lichaamsgerichte benaderingen en praktische spiritualiteit haar altijd geboeid, en volgde zij ook op deze gebieden scholing. In de gezondheidszorg en coachingspraktijk is een ontwikkeling gaande waarin deze aspecten tot hun recht komen. In deze nieuwe stroming voelt Hulsbergen zich helemaal thuis. Zij is opgeleid in de psychologie en gedragstherapie. In deze benaderingen zitten veel waardevolle elementen, maar tegelijkertijd ontdekte Hulsbergen dat ze voor haar een te beperkte visie op het menszijn hebben. Vanuit persoonlijke interesse en nieuwsgierigheid is zij op zoek gegaan naar aanvullende ervaringen en benaderingen. Ongeveer twintig jaar geleden is Hulsbergen begonnen met Vipassana-meditatie en mindfulness-beoefening. Verder heeft ze zich ook uitgebreid verdiept in lichaamsgericht werken en praktische spiritualiteit. Een rode draad in deze benaderingen is het ontwikkelen van hartskwaliteiten.

Andere boeken door Monique Hulsbergen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kwetsbaar en krachtig