Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wij zijn ons brein

Van baarmoeder tot Alzheimer

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789025436308
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Het verhaal van uw leven is het verhaal van uw brein. Dat begint in de baarmoeder, waar de hersenen gevormd worden op een manier die bepalend is voor de rest van uw leven.

Dick Swaab volgt in 'Wij zijn ons brein' de mens vanaf de conceptie tot en met de dood. Wat zijn de bedreigingen voor het kind in de baarmoeder? Hoe zit het met de hersenen van pubers, wat gebeurt er als je verliefd bent, en valt homoseksualiteit te verklaren, en wat gebeurt er wanneer alzheimer toeslaat? De zin en onzin van therapie, antidepressiva en alternatieve geneeswijzen, agressie, moreel gedrag en geloof, meditatie: alles wordt beschreven in 'Wij zijn ons brein'.

Ook schrijft Swaab over wat er mis kan gaan: hersenbeschadiging, ziektes, psychische problemen en bijna-doodervaringen. Dit is hét boek over het brein.

Specificaties

ISBN13:9789025436308
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:480
Druk:53
Verschijningsdatum:1-5-2019
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Wij zijn ons brein
Renze J. Klamer | 24 oktober 2016
Wij Zijn Ons Brein deed mij denken aan een gesprek wat ik vele jaren geleden voerde met een paar van mijn vrienden. We waren net begonnen met studeren en alle ideeën over nadenken, wetenschap bedrijven, intelligentie en meer van dergelijke belangwekkende zaken waren nieuw en indrukwekkend.
Lees verder
recensie
Wij zijn ons brein
Sonja de Bruin | 10 mei 2013
'Wij zijn ons brein' van Dick Swaab is één van de boeken die ik had meegenomen op vakantie en dat bleek een goede keus te zijn. Het boek is van begin tot het einde boeiend en staat boordevol met interessante weetjes.
Lees verder
recensie
Wij zijn ons brein
Eric van Arendonk | 17 november 2011
Aanleiding om 'Wij zijn ons brein' van Dick Swaab te gaan lezen was een aanbeveling van een hoogleraar van de Erasmus universiteit. Hij vertelde dat dit boek en het boek 'De vrije wil bestaat niet' van Victor Lamme een van de weinige goede boeken is met betrekking tot neuromarketing. Aangezien dit onderwerp meer dan mijn normale aandacht heeft, besloot ik het ter hand te nemen. Het is een lijvig boek met meer dan 450 pagina's. Altijd weer even slikken zo'n pil. Ik sla het boek net dicht, ik heb het in drie dagen uitgelezen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
6 stemmen
3
2
1
0
0

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Alles ligt toch al vast in het brein...
Ger Post 20 februari 2013 Is iemand verantwoordelijk voor zijn successen? En voor zijn nederlagen? Of is hij slechts een slachtoffer van zijn brein? Het zijn vragen die vaak komen bovendrijven als de resultaten van hersenonderzoek worden besproken. Onlangs laaide de discussie weer op in hoeverre we ons brein zijn.
interview
Neurowetenschap en management
Paul Postma 9 juli 2012 Onze verbazing over wat dieren allemaal kunnen, is geworteld in het misverstand dat de mens zo bijzonder is. Als je weet hoe dieren reageren, begrijp je mensen ook beter: medewerkers, managers, directeuren en klanten.

Over Dick Swaab

Dick Swaab werd wereldberoemd met zijn werk over sekseverschillen in de hersenen. Toen hij het eerste verschil in de hersenen van homoseksuele mannen ontdekte, werd zijn onderzoek zelfs controversieel, maar na afloop moesten de critici toegeven dat ze fout hadden gezeten. Die ontdekking was maar een klein onderdeel van de kern van het onderzoek: het feit dat al in de baarmoeder vrijwel alles al in onze hersenen wordt vastgelegd, ons karakter, onze capaciteiten en beperkingen en onze aanleg voor hersenziekten. Dick Swaab is een internationaal werkend hersenonderzoeker, die een team leidt in het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen. Hij was hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en dertig jaar lang directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek. Hij schrijft voor een breed scala aan kranten en tijdschriften: van Nature tot en met NRC Handelsblad.

Andere boeken door Dick Swaab

Inhoudsopgave

Voorwoord

I Inleiding
II Ontwikkeling, geboorte en ouderzorg
III Het bedreigde foetale brein in de 'veilige' baarmoeder
IV Seksuele differentiatie van de hersenen in de baarmoeder
V Puberteit, verliefdheid en seksualiteit
VI Hypothalamus: overleven, hormonen en emoties
VII Verslavende stoffen
VIII Hersenen en bewustzijn
IX Agressie
X Autisme
XI Schizofrenie en andere redenen voor hallucinaties
XII Reparatie en elektrische stimulatie
XIII Hersenen en sporten
XIV Moreel gedrag
XV Het geheugen
XVI Neurotheologie: hersenen en religie
XVII Er is niet meer tussen hemel en aarde
XVIII De vrije wil, een plezierige illusie
XIX De ziekte van Alzheimer
XX Dood
XXI Evolutie
XXII Conclusies
XXIII Dankwoord
XXIV Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wij zijn ons brein