Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het licht en de korenmaat

Je ziel als werkgever

Gebonden Nederlands 2016 9789025960384
Voormalig top 100Totaal 84 dagen
Niet leverbaar.
24,95

Samenvatting

Veel mensen komen vroeg of laat voor de opdracht te staan hun persoonlijke spiritualiteit te verbinden met hun dagelijks werk. Maar hoe maakt u die verbinding in een werkomgeving die zo dikwijls geregeerd wordt door vaste patronen en kortetermijnbelangen?

'Licht en de korenmaat - je ziel als werkgever' gaat over de bezielende invloed die je als individu kunt uitoefenen binnen je organisatie als je het waagt om je licht niet onder de korenmaat van de cultuur te zetten, maar het juist ten volle te laten schijnen. Eén persoon kan het beslissende verschil maken in het doorbreken van een gevestigde cultuur. Ieder van ons kan soms die ene zijn.

Een inspirerend en praktijkgericht boek waarin mythen, sprookjes en (bijbel)verhalen een grote rol spelen. Voor wie van grotere betekenis wil zijn in zijn werkomgeving, en voor iedereen die geïnteresseerd is in het verband tussen persoonlijke ontwikkeling en organisatie ontwikkeling.

Specificaties

ISBN13:9789025960384
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:272
Uitgever:Ten Have
Druk:8
Verschijningsdatum:3-2-2016
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Het licht en de korenmaat
Pierre Spaninks | 22 september 2010
Bezieling brengen in je werk en in je organisatie, wie wil dat niet? Voor jezelf uitmaken wat je echt belangrijk vindt, bedenken wat daarvoor nodig is, en dat nog voor elkaar krijgen ook. Geen eenvoudige opgave, maar wel een aanlokkelijke. Hans Wopereis, van ITIP School voor leven en werk, schreef er een eigenzinnig boek over dat in een half jaar tijd al drie drukken beleefde.
Lees verder
recensie
Het licht en de korenmaat
Mariska Fennema | 9 april 2010
'Wat je ook weet van spiritualiteit, het heeft niets om het lijf als je er niet naar handelt. Werk is bij uitstek het gebied waarin je gevraagd wordt te handelen.' De westerse samenleving is in een collectieve burn-out terecht gekomen en daarom is een nieuw soort leiderschap is nodig, maar hoe kun je als leidinggevende of als individu het verschil maken binnen de organisatie waar je werkt? Daarover gaat 'Het licht en de korenmaat' van Hans Wopereis.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
21 stemmen
12
3
3
1
2

Interviews en artikelen (1)

interview
Hans Wopereis: ‘Te vaak leven we over onze verlangens en problemen heen’
Pierre Spaninks 28 december 2010 Als Hans Wopereis ergens van overtuigd is, dan is het van het vermogen van mensen om het verschil te maken. Als je het lef hebt om te laten zien wat je in huis hebt en uit te spreken waar je voor staat, kun je op je omgeving een bezielende invloed uitoefenen. Dat is de boodschap van Het licht en de korenmaat. Optimistisch? Zeker. Reëel? Voor wie wil.

Over Hans Wopereis

Hans Wopereis is verbonden aan het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) – School voor leven en werk in Zutphen. Samen met mededirecteur Bas Klinkhamer en een team van begeleiders heeft hij de afgelopen vijftien jaar talloze bedrijven en organisaties begeleid in cultuurveranderingsprojecten. Daarnaast is Hans Wopereis als docent verbonden aan de ITIP-opleidingen.

Andere boeken door Hans Wopereis

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Inleiding

1. De ziel erkennen
2. Collectief in slaap
3. Wakker worden en gaan
4. Kringbewustzijn
5. Persoonlijk leiderschap
6. Waarachtig in contact
7. Dansen met de weerstand
8. Rust en ritme

Tot besluit: blijven of weggaan?
Verantwoording
Trefwoordenregister
Over het ITIP

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het licht en de korenmaat