Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De DGT-vaardigheden

Handleiding voor de vaardigheidstraining dialectische gedragstherapie

Paperback Nederlands 2016 9789026522802
Verkooppositie 649Hoogste positie: 533
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Marsha Linehan publiceerde haar eerste skills manual in 1993. In de ruim twintig jaar die verstreken zijn meerdere behandelprogramma's ontwikkeld en op werkzaamheid getoetst.

Borderlineproblematiek blijkt behandelbaar en behandelen is niet meer iets wat voorbehouden is aan een groepje therapeuten met reddersfantasieën. Marsha Linehan heeft met haar dialectische gedragstherapie (DGT) in grote mate bijgedragen aan deze verandering. Zij heeft ingezien dat bij de behandeling van borderline (persoonlijkheids)problematiek samenwerking met de cliënten onontbeerlijk is. Deze trainingshandleiding is daar het onuitwisbaar bewijs van.

De DGT-vaardigheden. Handleiding voor de vaardigheidstraining dialectische gedragstherapie geeft cliënt en therapeut een volledig overzicht over hoe de werkelijkheid te accepteren en te veranderen, waarbij zowel validatieprincipes als gedragstherapeutisch beïnvloeden van gedrag geleerd wordt. Het werk is naast Dialectische gedragstherapie bij borderline persoonlijkheidsstoornis. Theorie en behandeling van Linehan te gebruiken, in onderdelen en als totaal. Vaardigheidstrainers kunnen vaardigheden in algemene termen bespreken of meer de diepte ingaan als dat nodig is. Cliënten kunnen het als zelfhulpboek gebruiken of als aanvulling op de behandelprogramma's die inmiddels bestaan. Ook als het niet om DGT gaat. Deze volledig vernieuwde handleiding geeft niet alleen aan welke vaardigheden op cognitief, intermenselijk en emotioneel gebied de cliënt kunnen helpen een volwaardig leven op te bouwen. Uitgebreid wordt ingegaan op hoe frustratietolerantie verhoogd kan worden en hoe met crises om te gaan. Daarnaast wordt aanpak van verslaving besproken, van veranderen van nachtmerries tot opbouwen van een sociaal netwerk.

Theorie wordt afgewisseld met leerwijzers en oefenbladen. En soms wordt een quiz ingezet om de leer- en leesbaarheid te vergroten. Dat bij ieder onderdeel ook vermeld staat wat de meest relevante onderzoeksgegevens zijn, maakt de handleiding tot een onmisbaar boek voor iedereen die met borderlineproblematiek omgaat, professioneel of vanuit persoonlijke ervaring.

Nieuw in deze editie:
* Meer dan 225 leerwijzers en huiswerkbladen (online en in boekvorm beschikbaar)
* Iedere module is uitgebreid met aanvullende vaardigheden
* Er zijn meerdere alternatieve werkbladen voor maatwerk per cliënt
* De trainersinstructies zijn uitgebreid met klinische voorbeelden
* Curricula voor groepsvaardigheidstrainingen met verschillende doelgroepen en lengte, zoals adolescenten en cliënten met middelenmisbruik

Specificaties

ISBN13:9789026522802
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:592
Druk:6
Verschijningsdatum:19-8-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De DGT-vaardigheden