Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het maakbare brein

Gebruik je hersens en word wie je wilt zijn

Paperback Nederlands 2008 9789035132276
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2493Hoogste positie: 14
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Kan iemand op volwassen leeftijd nog een rekenwonder worden, doorzettingsvermogen verkrijgen of angsten overwinnen? Dat kan, want onze hersenen zijn in staat tot reorganisatie en zelfvernieuwing: er ontstaan nieuwe verbindingen in het brein en er worden nieuwe cellen aangemaakt. Hierdoor kunnen we onszelf op alle fronten blijven ontwikkelen.

'Het maakbare brein' beschrijft hoe de hersenen zich ontwikkelen en hoe dit zich verhoudt tot het leren van een tweede taal, een absoluut gehoor of het onderdrukken van impulsen. Bijzondere levensverhalen laten zien dat gedrag en omgeving uw hersenen vormen en uw vermogens bepalen: een violiste die een kwart van haar hersenen verloor kon toch professioneel blijven spelen en een jongen die door kippen werd opgevoed, verandert zijn kippengedrag in menselijk gedrag.

Aan de hand van de laatste inzichten uit het hersenonderzoek en voorbeelden uit de praktijk laat Margriet Sitskoorn zien hoe we door ons gedrag zélf onze hersenen kunnen vormen en zo beter kunnen functioneren. 'Het maakbare brein' geeft een handreiking voor sterker hersenwerk en een krachtige persoonlijke ontwikkeling.

Specificaties

ISBN13:9789035132276
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:215
Uitgever:Bert Bakker
Druk:20
Verschijningsdatum:30-9-2008
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het maakbare brein
Peter de Roode | 8 maart 2010
In een prettig leesbaar boekje leidt neuroloog Margriet Sitskoorn u rond in de wondere wereld van de hersenen. Dat doet ze op een prettige manier: ze legt goed uit, verzamelt aansprekende voorbeelden, herhaalt de belangrijkste inzichten en raakt nergens haar lezers kwijt door bijvoorbeeld te moeilijk taalgebruik. 'Het maakbare brein' is een aanrader voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in de vele geheimen die ons brein herbergt.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
17 stemmen
3
10
3
1
0

Over Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag, en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is tevens directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland (NCCN). Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals de IQ Test. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.

Andere boeken door Margriet Sitskoorn

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Het zijn en het brein
2. Je hersenen
3. Nieuwe hersenen
4. Infiltreren en overnemen
5. De kracht van het toeval
6. De macht van de keuze

Nawoord
Woord van dank
Literatuurlijst
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het maakbare brein