Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Rusland - land dat anders wil zijn

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789044650334
Direct te downloaden

Samenvatting

De Russische inval in Oekraïne markeert het einde van een tijdperk. Dertig jaar geleden viel de Sovjet-Unie uiteen. Rusland hoopte vurig nu een ‘normaal’ land te kunnen worden, open naar de rest van de wereld en met een markteconomie en een democratie. Dat lukte maar zeer ten dele, en veel van wat er wel bereikt werd, gaat nu te gronde. Waarom heeft dertig jaar verandering de Russen niet kunnen brengen wat ze ervan verwachtten? Wat bracht het wel?

Gijs Kessler maakt de balans op. In 1991 zette hij voor het eerst voet op Russische bodem. Het gevoel van belofte dat in de lucht hing en de vrienden die hij er maakte deden hem terugkeren. Hij vond er zijn liefde, ging er wonen en maakte vijfentwintig jaar van Ruslands moderne geschiedenis van zeer nabij mee. Dit boek verhaalt van zijn ervaringen in een land dat altijd anders wil zijn dan het is — welvarender, rechtvaardiger en hoopvoller, maar ook gerespecteerder, machtiger en invloedrijker.

Specificaties

ISBN13:9789044650334
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:24-5-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gijs Kessler

Gijs Kessler (1969) is een vooraanstaand specialist op het gebied van de sociale en economische geschiedenis van Rusland en verbonden aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) te Amsterdam. Van 2002 tot 2016 woonde hij in Moskou, waar hij naast zijn werk voor het IISG lesgaf aan het prestigieuze bachelorprogramma van de New Economic School.

Andere boeken door Gijs Kessler

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1 De mens
2 Het verleden
3 De markt
4 De macht
5 De wereld

Epiloog
Verantwoording

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rusland - land dat anders wil zijn