Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom vrouwen minder verdienen

en wat we eraan kunnen doen

Paperback Nederlands 2021 9789047014591
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑09‑2021

Samenvatting

Vrouwen verdienen nog steeds veel minder dan mannen: in een werkend leven gemiddeld €300.000. Gelukkig willen steeds meer organisaties iets doen aan de achtergestelde positie van vrouwen op de werkvloer. Sterker nog, er wordt zoveel over gepraat dat je zou vermoeden dat inclusie een prioriteit is van elke organisatie.

Maar niets is minder waar, merkte ondernemer en econoom Sophie van Gool. De meeste organisaties komen niet verder dan windowdressing in de vorm van paneldiscussies, beleidsnotities en vrijblijvende socialmediaposts. Echte acties, zoals gelijke beloning, langer ouderschapsverlof of het doorlichten van de eigen sollicitatie- en beoordelingsprocedures, blijven uit.

Want hebben vrouwen hun achtergestelde positie niet deels aan zichzelf te danken? Ze werken toch ook vaker in deeltijd, en in sectoren die minder betalen? In dit boek rekent Van Gool af met mythes en meningen en roept ze iedereen op om de feiten onder ogen te zien en nu echt eens werk te maken van gelijke beloning.

Specificaties

ISBN13:9789047014591
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:15-9-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Over Sophie van Gool

Sophie van Gool (1991) is idealistisch ondernemer en econoom, met als missie om de loonkloof te dichten. Met haar bedrijf Salaristijger zet ze zich in voor gelijke kansen en gelijke beloning op de arbeidsmarkt. Ze is columnist voor Het Financieele Dagblad en medepresentator van de podcast I’m Speaking. Van Gool werd door LinkedIn uitgeroepen tot een van de Top Voices van 2020.

Andere boeken door Sophie van Gool

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom vrouwen minder verdienen