Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De strijd om energie

Hoe de groeiende honger naar olie en gas de wereld in een crisis stort

Paperback Nederlands 2023 9789047017301
Nog niet verschenen, verwacht op 13‑04‑2023
22,99

Samenvatting

Na de Russische inval in Oekraïne draaide Poetin de gaskraan naar Europa dicht. Plots werd duidelijk dat de stelselmatige keuze voor goedkope energie een enorme afhankelijkheid van Russische gasleveranties had gecreëerd.

Het gevolg: dreigende tekorten en torenhoge gasrekeningen. Nog nooit was de onzekerheid over een basisvoorziening voor huishoudens en bedrijven zo groot. Ook het klimaat betaalt de prijs voor onze verslaving aan fossiele brandstoffen: de aarde warmt alsmaar verder op en weersextremen richten ieder jaar meer schade aan.

In 2008 voorspelde journalist Roy op het Veld dat de wereld door toenemende energiehonger en geopolitieke machtsverschuivingen in een energiecrisis terecht zou komen. In deze herziene editie van De strijd om energie laat hij zien waar de wortels van de crisis liggen en waarom de wetten van de vrije markt en de geopolitieke macht van olie- en gasrijke landen de omschakeling naar groene energie inde weg staan.

Specificaties

ISBN13:9789047017301
Trefwoorden:toekomst, olie, energie, peak oil
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:223
Druk:5
Verschijningsdatum:13-4-2023
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Over Roy op het Veld

Roy op het Veld (1970) is journalist bij Het Financieele Dagblad. Na jarenlang de energiesector te hebben gevolgd is hij ervan overtuigd dat het energievraagstuk de maatschappelijke agenda van de komende decennia zal domineren.

Andere boeken door Roy op het Veld

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De strijd om energie