Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leiderschap bij verandering

Gebonden Nederlands 2011 9789052612317
10
Voormalig top 10Totaal 3 dagen
Evergreen469 dagen in de Top 100
Verkooppositie 499Hoogste positie: 10
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De ontwikkeling van de techniek, veranderingen in de markt en de maatschappij en de steeds sterker wordende concurrentie dwingen organisaties om te veranderen. Organisaties moeten deze veranderingen niet alleen kunnen weerstaan, maar er juist op inspelen, om in het nieuwe ondernemingsklimaat te kunnen floreren. Daarvoor is management onvoldoende. Leiderschap daarentegen is hierbij noodzakelijk. Veel recente methodes om organisaties te veranderen zoals total quality management en re-engineering schieten tekort omdat deze niet in staat zijn gedrag te veranderen.

In 'Leiderschap bij verandering' biedt John Kotter een visie en een praktisch verslag, gebaseerd op zijn eigen onderzoek bij ruim 100 bedrijven. Het lezen van dit boek is dan ook als het doorbrengen van een werkdag met hem. Succesvolle verandering komt volgens Kotter in 8 fasen:
- een gevoel van urgentie tot stand brengen;
- de leidende coalitie creëren;
- een visie en een strategie ontwikkelen;
- de veranderingsvisie communiceren;
- actie op basis door middel van empowerment;
- korte termijn successen genereren;
- verbetering consolideren en meer verandering tot stand brengen;
- nieuwe benaderingen in de organisatiecultuur verankeren.

Specificaties

ISBN13:9789052612317
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:222
Druk:24
Verschijningsdatum:16-3-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (3)

Waarom John Kotters Leiderschap bij verandering nog verrassend actueel is
Richard Lannoye | 23 november 2017
Leiderschap bij verandering van Harvard Professor John Kotter, is gebaseerd op tientallen jaren ervaring in adviespraktijk bij grote multinationals en andere organisaties. Sinds de publicatie van zijn boek in 1996 heeft zijn visie op leiderschap in de 21ste eeuw alleen maar aan relevantie en actualiteit gewonnen.Lees verder
Vincent Janssen | 30 mei 2007
Veranderen kan en leiderschap is de manier waarop je het doet. Dat is het beeld dat blijft hangen na het lezen van het boek 'Leiderschap bij Verandering' van John Kotter. In dit boek betoogt Kotter dat leiderschap het beslissende verschil kan zijn tussen succes en falen bij verandering.Lees verder
Renze Klamer | 16 augustus 2004
Van een wel heel onverwachte persoon kreeg ik het advies om het boek van John Kotter eens te lezen. Van mijn dominee. Dat is niet direct iemand van wie je veel veranderingen verwacht. Toch heeft hij een kerk veranderd. Nu zijn er in zijn kerk wèl heel veel leiders nodig.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.3 van de 5
66 stemmen
30
25
10
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

top-100
Veranderen met gevoel voor urgentie
Pierre Pieterse 28 maart 2013 Op nummer 80 in de top-100 vinden we Onze ijsberg smelt! van John Kotter, een parabel over hoe een kolonie pinguïns een smeltende gletsjer probeert te redden. In eerste instantie komt elke pinguïn met zijn eigen oplossing, totdat duidelijk wordt dat samenwerking de enige manier is om de problemen duurzaam het hoofd te bieden. Onder leiding van koppige pinguïn Fred wordt een klein team samengesteld van soortgenoten die met verschillende persoonlijkheden en leiderschapskwaliteiten de rest van de kolonie beweegt om een doordacht plan te implementeren.
geboekstaafd
De top 3 van Margreet Twijnstra
Nienke van Oeveren 1 februari 2013 Margreet Twijnstra is organisatieadviseur en interim manager. Zij begeleidt organisaties om duurzame verbetering te ontwikkelen. Op basis van haar gedrags- en organisatiekundige achtergrond en ervaring hanteert zij een aanpak waarin mensen bijdragen aan resultaten. Wat zijn haar 3 topboeken?
nieuws
Verschil tussen management en leiderschap
Pierre Pieterse 5 maart 2007 Volgens John Kotter gaat goed leiderschap veel meer over passie en emotie dan over informatie en ratio. Zijn boeken Leiderschap bij verandering en Het hart van de verandering zijn hiervan het tastbare bewijs. Nieuw is dat Kotter heeft ontdekt dat manier waarop mensen leren veel meer met gevoel te maken heeft dan met denken. “Verrassende, boeiende en vooral visuele ervaringen beïnvloeden ons gedrag sterker dan informatie die op logische wijze wordt verzameld, geanalyseerd en gepresenteerd,” aldus Kotter op een door Focus Conferences georganiseerd seminar. Daarom heeft hij zijn beroemde acht-stappenplan voor organisatieverandering nu verpakt in de parabel Onze ijsberg smelt!. Het verhaal van een kolonie aan tradities verknochte pinguïns die zich ‘omschoolt’ tot flexibele, enthousiaste nomaden.

Over John Kotter

John P. Kotter is de Konosuke Matsushita Professor in Leiderschap aan de Harvard Business School en oprichter en mededirecteur van Kotter Associates in Cambridge, Massachusetts. Hij is afgestudeerd aan MIT en Harvard en is sinds 1972 verbonden aan de Harvard Business School. In 1980, hij was toen drieëndertig jaar oud, kreeg hij een vaste aanstelling en een volledig professoraat aan het opleidingsinstituut, waarmee hij een van de jongste mensen in de geschiedenis van Harvard werd die een dergelijke eer te beurt viel.

Andere boeken door John Kotter

Inhoudsopgave

Deel 1 Het veranderingssysteem en de oplossing
1 Organisaties transformeren: waarom ondernemingen falen
2 De drijvende kracht achter geslaagde verandering

Deel 2 Het achtfasenproces
3 Urgentiebesef vestigen
4 De leidende coalitie vormen
5 Een visie en strategie ontwikkelen
6 De veranderingsvisie communiceren
7 Een breed draagvlak voor de verandering creëren
8 Korte-termijnsuccessen genereren
9 Verbeteringen consolideren en meer verandering tot stand brengen
10 Nieuwe benaderingen verankeren in de cultuur

Deel 3 Implicatie voor de eenentwintigste eeuw
11 De organisatie van de toekomst
12 Leiderschap en levenslang leren

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiderschap bij verandering