Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Jongleren met talent

De match tussen organisatie X en generatie Y

Gebonden Nederlands 2009 9789055946488
Voormalig top 100Totaal 10 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Stel je voor: na jaren door het stof te hebben moeten kruipen voor uw eigen leidinggevende, heeft u nu eindelijk zelf die mooie positie. De dag is aangebroken dat u de scepter mag zwaaien over uw eigen 'club' mensen. U neemt een net afgestudeerd jong talent aan. Interessant werk, goed salaris en plenty mogelijkheden. Zijn gebrek aan respect voor uw positie, status en ervaring drijft u echter tot wanhoop! Waarom blijft deze snotneus zo eigenwijs en past hij zich niet aan?

Herkenbaar? Met de toetreding van jonge talenten (Generatie Y en Generatie Einstein) en de verschillen in kenmerken en behoeften met de zittende populatie (babyboomers en Generatie X) ontstaat een ware clash der generaties binnen organisaties. Samen met de 'war on talent' die ontstaat als gevolg van de vergrijzing, ontgroening, krappe arbeidsmarkt en hang naar innovatie maakt dit dat Jong Talent Management wordt verheven van 'nice to have' tot 'need to have'.
 
Echter, de tijd van talentertainment zonder gedegen onderbouwing en jong talentprogramma's die neigen naar traineeshit is echt voorbij. Bedrijven zullen in de komende jaren kostenbewust moeten opereren en gericht moeten investeren. Het is tijd voor relativering, verwachtingenmanagement en afstemming tussen de behoeften van de organisatie en de behoeften van jong talent. Kortom: tijd voor een match op maat  tussen organisatie X en generatie Y!
 
Dit boek is bedoeld voor managers en HR-professionals die te maken hebben met Generatie Y of verantwoordelijk zijn voor (jong) talentmanagement en bijbehorende programma's. Zij vinden in dit boek: inzichten m.b.t. de kenmerken, behoeften en beweegredenen van de Generatie Y; oplossingsrichtingen om optimaal gebruik te maken van jong talent; praktische handvatten voor de totstandkoming van succesvol Jong Talent Management.

Doe de TalentTypenTest voor managers of voor talenten om erachter te komen welk talent u zoekt of bent.

Dit boek stond op de shortlist van Managementboek van het Jaar 2010.

Specificaties

ISBN13:9789055946488
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:18-12-2009
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

Jongleren met talent
Annelies Bakelaar | 10 augustus 2009
Breed over de hele arbeidsmarkt speelt het thema binden en boeien. Dat is een mooie opgave, maar gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzing is het ook een lastig vraagstuk. Vergrijzing en krapte betekenen dat de vijver waar we met z'n allen in vissen beperkter wordt. Eenieder vist er bovendien op zijn eigen manier. Veel organisaties richten zich dan ook op talentmanagement. Hoe binden, boeien en ontwikkelen we jonge talentvolle medewerkers? Voor mij een heel herkenbaar thema.
Lees verder
Match op maat
Rob Hartgers | 3 juni 2009
Talenten werven is niet zo moeilijk. Ze aan je binden blijkt een stuk lastiger. Veel jonge talenten verlaten de organisatie tijdens of kort na afloop van hun traineeship. De schrijvers van Jongleren met talent leggen uit wat er mis gaat en hoe het beter kan.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
9 stemmen
3
5
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Traineeshit
Rob Hartgers 14 augustus 2009 Om jonge talenten binnen te halen en te houden gaan sommige bedrijven tot het uiterste. Het rendement van talentenprogramma’s is echter minimaal, zegt Fritz Korten, coauteur van het boek Jongleren met talent. Rob Hartgers sprak met Korten.

Over Joost Jolink

Joost Jolink (1983) is van huis uit bedrijfswetenschapper en als Manager Starters Recruitment &Programma's binnen Nuon verantwoordelijk voor vier verschillende traineeships en de profilering in de startersmarkt. Hij heeft hiervoor 4 jaar als adviseur bij Twynstra Gudde gewerkt en is medeauteur van 'De gedreven organisatie'.

Andere boeken door Joost Jolink

Over Fritz Korten

Fritz Korten (1982) is van huis uit beleids- en organisatiewetenschapper. Sinds 2005werkt hij als adviseur bij Twynstra Gudde en begeleidt organisatie in verander- en ontwikkeltrajecten. Sinds 2007 is zijn aandacht komen te liggen bij (Jong) Talent Management.

Andere boeken door Fritz Korten

Over Thomas Verhiel

Thomas Verhiel (1978) heeft als salesmanager bij ExxonMobile gewerkt. Sinds 5 jaar werkt hij bij Twynstra Gudde. Als organisatiewetenschapper heeft hij veel veranderkundige trajecten begeleid. De afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op onderzoek naar (Jong) Talent Management.

Andere boeken door Thomas Verhiel

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Na een jaar schrijven is er een boek…
Bedankt!

1. War on talentertainment
2. Wat? Een talent!
3. Een spel der generaties
4. Een dubbele match tussen Organisatie Y en Generatie X
5. Van prachtidee naar papier: wat is voor ons de match op maat?
6. Van papier naar praktijk
7. Jong Talent Management als vliegwiel voor verandering

Bijlages
1. De TalentTypenTest voor managers
2. De TalentTypenTest voor talenten
3. Hulpvragen voor de Match op Maat
4. Voorbeeld programmaschets
5. Praktijkcases

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Jongleren met talent