Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Weg van de eenvoud

Essentie als kompas voor organisaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789055948635
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe gaan we om met de snel groeiende complexiteit om ons heen? Hoe verhouden we ons tot de voortdurende stroom van informatie die tot ons komt? Wat is daarin eigenlijk nog echt? En hoe maken we dan goede keuzes? Op allerlei manieren trachten we zowel in onze privélevens als in onze organisaties de complexiteit te bezweren, via veranderingsprocessen en andere ingrepen, maar die pogingen doen de verwarring meestal alleen maar groeien.

Het boek biedt geen pasklare recepten, want die blijken steeds weer ontoereikend in een complexe realiteit. Met praktische en herkenbare voorbeelden wordt uiteengezet hoe individuen en organisaties een pad kunnen bewandelen dat leidt van ingewikkeld naar eenvoudig.

'Een boek dat wars is van ophef, dat uitgaat van betrokkenheid en dat zich baseert op vakmanschap. Het is, ondanks de schijn van het tegendeel, een zelfportret. Wie het aandachtig leest, raakt als vanzelf in dialoog. Met de schrijver en zichzelf. Het roept op tot het goede gesprek en gaat het aan.' - Harry Starren, Algemeen Directeur de Baak

Specificaties

ISBN13:9789055948635
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:25-10-2011
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Weg van de eenvoud
Willem Poppe | 24 juli 2012
De media staan bol van de economische crisis die door de wereld raast. Veel verklaringen zijn gegeven in allerlei columns en opiniestukken. Maar deze verklaringen zijn vaak geen oplossingen. De samenvatting ervan ligt in de titel van het boek van Godfried IJsseling. We zijn 'weg van de eenvoud' geraakt. In zijn gelijknamige boek beschrijft IJsseling ook een weg terug. De oplossing ligt niet alleen in allerlei complexe reddingsoperaties, maar is ook een weg van de eenvoud.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Godfried IJsseling

Godfried IJsseling is psycholoog en senior trainer / coach bij de Baak. Hij werkt met leiders en professionals in organisaties rond thema's als persoonlijk leiderschap, authenticiteit, en persoonlijke ontwikkeling. Zijn werk is steeds gericht op de menskant van de organisatie, vanuit de overtuiging dat de ontwikkeling van een gezonde organisatie bij de mens begint. Zo begeleidt hij teams en individuen met als doel productieve, gezonde en inspirerende organisaties te vormen, waarin medewerkers naast 'brood op de plank' ook geluk vinden. In zijn eerste boek 'Persoonlijke ontwikkeling' richt hij zich op de ontwikkeling van authenticiteit in werk. In zijn tweede boek 'Weg van de eenvoud' vertelt hij hoe organisaties juist door persoonlijke ontwikkeling eenvoudiger, 'leefbaarder' en effectiever kunnen worden. In zijn meest recente boek ‘De zelfbewuste leider’ ontrafelt IJsseling het onderwerp zelfbewustzijn - wat het is, hoe je zelfbewuster kunt worden, en de valkuilen die je daarbij tegenkomt. Hij treedt veelvuldig op als spreker en workshopleider over zijn boeken.

Andere boeken door Godfried IJsseling

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Weg van de eenvoud