Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het Enneagram als weg naar verandering

Persoonlijkheidstypologie

Paperback Nederlands 1999 9789055990979
Voormalig top 100Totaal 100 dagen
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het Enneagram is een bijzonder goed model om te ontdekken wie u werkelijk bent en wat uw kernkwaliteiten zijn. Als u uzelf wilt ontplooien zal dat makkelijker gaan vanuit uw kern dan vanuit uw sub-persoonlijkheid. Wie de weg naar verandering inslaat zal in staat zijn zich volkomen te ontwikkelen.

Veranderen kan alleen als u weet wie u bent, wat u kernkwaliteiten zijn en wat uw onbewuste motivatie voor gedrag is. Vanuit het Enneagram kan de weg tot verandering veel makkelijker gevolgd worden dan zonder dit model.
Willem Jan van de Wetering is Enneagramtrainer. Hij geeft trainingen op het gebied van Persoonlijkheidstypologie, zowel open- als bedrijfstrainingen. Daarnaast coacht hij mensen in persoonlijke ontwikkeling. Middels het Enneagram is de weg naar verandering makkelijk uit te stippelen.

In het boek geeft de auteur handvatten om met het model aan het werk te gaan. Hij geeft aan wie u werkelijk bent en wat u kunt doen om uzelf te ontplooien. Hij stelt dat we slechts twee bewustzijnsniveaus hebben waar we dagelijks gebruik van maken: de slaap en de waaktoestand. We kunnen vrijwel niet bij ons bewustzijn komen, laat staan bij ons hogere bewustzijn. Door het Enneagram als model te gebruiken, ontdekken we wat ons weerhoudt om door te groeien naar het hogere bewustzijn. Door de onbewuste motivaties aan te pakken, blijken we in staat om zelfbewust te worden en de spiraal van ongeluk of onvrede te doorbreken.

'Het Enneagram als weg naar verandering' biedt de vele mogelijkheden naar ontplooiing overzichtelijk aan en geeft een diep inzicht in ons denken, doen en voelen.

Specificaties

ISBN13:9789055990979
Trefwoorden:enneagram
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:384
Druk:15
Verschijningsdatum:3-9-2015
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
4 stemmen
1
3
0
0
0

Over Willem Jan van de Wetering

Willem Jan van de Wetering is coach en enneagramdeskundige. Hij is de auteur van talloze boeken op het gebied van zelfontwikkeling en geeft daar ook trainingen over.

Andere boeken door Willem Jan van de Wetering

Inhoudsopgave

Introductie

-Enneagram in de historie
-Introductie van de Enneatypen
-We hebben geen bewustzijn
-Gevoel en verstand
-Lichaam
-Typologie
-Zelfontplooiing
-Drie centra
-Twee delen
-Aandachtoriëntatie
-Enneagram als rekenstelsel
-Transformatie
-Verandering is een keuze

Tot slot
Bronvermelding
Literatuurlijst
Met dank aan

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Enneagram als weg naar verandering