Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Eckart's Notes

Gebonden Nederlands 2007 9789056379674
1
Voormalig Nr. 1Totaal 15 dagen
EvergreenTotaal 1480 dagen
Verkooppositie 976Hoogste positie: 1
Niet leverbaar.
29,50

Samenvatting

Eckart Wintzen (1939-2008) was een van de meest spirituele, creatieve en onorthodoxe ondernemers van Nederland. Tien jaar na dato gaf Eckart het geheim prijs van de succesformule waarmee hij 'zijn' BSO van eenmansbedrijf tot multinational met 10.000 medewerkers liet groeien.

De ondernemer Eckart Wintzen vertelt in 'Eckart's notes' vol humor en zelfspot over de succesformule, waarmee hij zijn BSO/Origin liet groeien van onverwacht eenmansbedrijf tot ongekende multinational. Een grappig boek, met diepgang. Het staat vol met ideeën en 'gouden tips' en is geschreven voor iedereen die met management te maken heeft: ondernemers, managers, studenten en docenten, hun thuisfront en natuurlijk ook iedereen die gemanaged wordt.

Het opzienbarende boekje is ingedeeld in 50 korte en puntige hoofdstukken. Een soort columns, die ook afzonderlijk gelezen kunnen worden. Vanzelfsprekend komt ook de spraakmakende 'celfilosofie' aan bod, waarmee Eckart zijn eerste onderneming, BSO/Origin, zo succesvol maakte. 'Eckart's Notes' is uitgevoerd als een persoonlijk dagboek, inclusief karakteristiek elastiek en bladwijzerkoord. De ingetogen fullcolour vormgeving geeft een lekker dagboekgevoel. Rustgevend in hectische tijden. Gewoon helemaal Eckartiaans.

“Een ongelooflijk leuk en inspirerend boek. Echt lachen en leerzaam. Een 'must' voor iedere ondernemer.” Bas Verhart, Media Republic

“Eckart schrijft met een twinkeling in de ogen en het is als lezer onmogelijk om die twinkeling niet ook te krijgen. Het is nergens zwaarwichtig. Overal relevant.” Harry Starren, directeur de Baak

“Ik ben halverwege je boek en vind het geweldig! Ik denk dat ik het morgenochtend net even voor 6.00 uur uit heb, want ik ga het niet meer wegleggen. Superactueel, leerzaam en vaak herkenbaar.”
Arko van Brakel, oprichter EuroNet

“Als ik terugkijk op alle fouten die we bij onze groeistuipen gemaakt hebben, dan is het heel jammer dat ik Eckarts managementideeën toen niet kende!!”
Harry de Winter, oprichter IDTV

Specificaties

ISBN13:9789056379674
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:Lemniscaat
Druk:1
Verschijningsdatum:7-7-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:
Herdrukdatum:19-9-2024

Expertrecensies (3)

Eckart's Notes
Peter Vermeulen | 6 augustus 2010
Eckart Wintzen laat met zijn boek: 'Eckart's notes' zijn visie op ondernemerschap na voor het nageslacht. Hij overleed in 2008 op 68-jarige leeftijd. Het boek is uitgegeven in de vorm van een Moleskine notitieboekje. Dit kan met recht een bijzonder idee genoemd worden. Het boek is daarnaast bij voorbaat voorzien van de nodige wijnvlekken, nietjes, schetsen en handgeschreven notities. Tevens is voor u door Winzten de markeerstift al gehanteerd. Ondanks de ontbrekende toegevoegde waarde van dit alles is het in ieder geval al wel het Origin(eelste) Managementboek sinds jaren.
Lees verder
Eckart's Notes
Gérard Hendriks | 30 januari 2008
Eckart Wintzen (1939) is ondernemer en managementgoeroe, al noemt hij zichzelf liever een gesjeesde wiskundestudent. Wintzen richtte in 1976 BSO op; een dienstverlener in automatisering. Hij beschreef in 'Eckart's Notes' de oprichting, bloei en overname van BSO. Tegenwoordig is Wintzen eigenaar van Ex'tent, dat durfkapitaal levert voor 'groene' projecten. De belangrijkste les uit 'Eckart's Notes: 'je leert alleen écht, wanneer je fouten maakt.'
Lees verder
Eckart's Notes
Remko van der Honing | 29 juni 2007
Als het boek 'Eckart's Notes' wordt uitgepakt, zie je direct dat het geen conventioneel managementboek is! Het is uitgegeven in de vorm van een Moleskine notitieboekje, een originele keuze. Ook de vormgeving - inclusief voorgedrukte wijnvlekken en ingetekende nietjes - is bijzonder, alhoewel het mijns inziens niet veel toevoegt. Wintzen is oprichter van BSO, een succesvol IT-bedrijf, overgenomen door Philips en via Origin nu onderdeel van Atos Origin. In dit boek geeft Wintzen aan hoe het bedrijf is opgericht, ingericht en groot geworden. Hij beschrijft hoe de organisatie door celdeling snel kon groeien in een snel groeiende markt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
135 stemmen
81
47
5
1
1

Over Eckart Wintzen

Eckart Wintzen (1939-2008) was een van de meest spirituele, creatieve en onorthodoxe ondernemers van Nederland. In 1976, toen nog vrijwel niemand het woord software kende, startte hij het bureau voor software ontwikkeling BSO. Vanuit het idee dat mensen optimaal werken wanneer ze zich betrokken voelen bij hun werk, hun collega's en de manier waarop het werk georganiseerd wordt, bedacht hij de 'celfilosofie'. Na de verkoop van BSO in 1996 begon hij onmiddellijk venture capital bedrijf Ex'tent, waarmee hij wilde laten zien dat de vrije markteconomie ook duurzaam kan zijn.

Andere boeken door Eckart Wintzen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eckart's Notes