Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Eckart's Notes

Gebonden Nederlands 2007 9789056379674
1
Voormalig Nr. 1Totaal 15 dagen
Evergreen1480 dagen in de Top 100
Niet leverbaar.

Samenvatting

Eckart Wintzen (1939-2008) was een van de meest spirituele, creatieve en onorthodoxe ondernemers van Nederland. Tien jaar na dato gaf Eckart het geheim prijs van de succesformule waarmee hij 'zijn' BSO van eenmansbedrijf tot multinational met 10.000 medewerkers liet groeien.

De ondernemer Eckart Wintzen vertelt in 'Eckart's notes' vol humor en zelfspot over de succesformule, waarmee hij zijn BSO/Origin liet groeien van onverwacht eenmansbedrijf tot ongekende multinational. Een grappig boek, met diepgang. Het staat vol met ideeën en 'gouden tips' en is geschreven voor iedereen die met management te maken heeft: ondernemers, managers, studenten en docenten, hun thuisfront en natuurlijk ook iedereen die gemanaged wordt.

Het opzienbarende boekje is ingedeeld in 50 korte en puntige hoofdstukken. Een soort columns, die ook afzonderlijk gelezen kunnen worden. Vanzelfsprekend komt ook de spraakmakende 'celfilosofie' aan bod, waarmee Eckart zijn eerste onderneming, BSO/Origin, zo succesvol maakte. 'Eckart's Notes' is uitgevoerd als een persoonlijk dagboek, inclusief karakteristiek elastiek en bladwijzerkoord. De ingetogen fullcolour vormgeving geeft een lekker dagboekgevoel. Rustgevend in hectische tijden. Gewoon helemaal Eckartiaans.

“Een ongelooflijk leuk en inspirerend boek. Echt lachen en leerzaam. Een 'must' voor iedere ondernemer.” Bas Verhart, Media Republic

“Eckart schrijft met een twinkeling in de ogen en het is als lezer onmogelijk om die twinkeling niet ook te krijgen. Het is nergens zwaarwichtig. Overal relevant.” Harry Starren, directeur de Baak

“Ik ben halverwege je boek en vind het geweldig! Ik denk dat ik het morgenochtend net even voor 6.00 uur uit heb, want ik ga het niet meer wegleggen. Superactueel, leerzaam en vaak herkenbaar.”
Arko van Brakel, oprichter EuroNet

“Als ik terugkijk op alle fouten die we bij onze groeistuipen gemaakt hebben, dan is het heel jammer dat ik Eckarts managementideeën toen niet kende!!”
Harry de Winter, oprichter IDTV

Specificaties

ISBN13:9789056379674
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:Lemniscaat
Druk:1
Verschijningsdatum:24-2-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (3)

Peter Vermeulen | 6 augustus 2010
Eckart Wintzen laat met zijn boek: 'Eckart's notes' zijn visie op ondernemerschap na voor het nageslacht. Hij overleed in 2008 op 68-jarige leeftijd. Het boek is uitgegeven in de vorm van een Moleskine notitieboekje. Dit kan met recht een bijzonder idee genoemd worden.Lees verder
Gérard Hendriks | 30 januari 2008
Eckart Wintzen (1939) is ondernemer en managementgoeroe, al noemt hij zichzelf liever een gesjeesde wiskundestudent. Wintzen richtte in 1976 BSO op; een dienstverlener in automatisering. Hij beschreef in 'Eckart's Notes' de oprichting, bloei en overname van BSO.Lees verder
Remko van der Honing | 29 juni 2007
Als het boek 'Eckart's Notes' wordt uitgepakt, zie je direct dat het geen conventioneel managementboek is! Het is uitgegeven in de vorm van een Moleskine notitieboekje, een originele keuze. Ook de vormgeving - inclusief voorgedrukte wijnvlekken en ingetekende nietjes - is bijzonder, alhoewel het mijns inziens niet veel toevoegt.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.5 van de 5
135 stemmen
81
47
5
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

geboekstaafd
Geboekstaafd - De top 3 van Rini van Solingen
Nienke van Oeveren 19 augustus 2016 Rini van Solingen is adviseur en coach op het gebied van Agile organisatietransformaties en softwareontwikkeling en is daarnaast hoogleraar gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft. Hij schreef o.a. De kracht van Scrum en De Bijenherder en binnenkort verschijnt De responsive enterprise. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.
nieuws
Geen cent teveel
Justin van Lopik 27 maart 2013 Westerse economieën staan steeds meer onder druk. De koopkracht van zowel overheden als particulieren krimpt alweer een paar jaar en dat zorgt voor een terugval in de vraag. De toenemende schaarste op het gebied van grondstoffen, steeds kortere productlevenscycli en een consument die zich steeds makkelijker kan informeren over prijs/kwaliteitsverhouding, zorgen er daarnaast voor dat de marges sterk onder druk staan. Kun je nog innoveren als het speelveld er zo uitziet?
nieuws
Gezocht: managers met lef
Ben Kuiken 6 mei 2008 Durf is de belangrijkste eigenschap die een manager nodig zal hebben, stelt Henk Volberda in een ingezonden brief in het FD. Erg concreet wordt hij helaas niet.

Over Eckart Wintzen

Eckart Wintzen (1939-2008) was een van de meest spirituele, creatieve en onorthodoxe ondernemers van Nederland. In 1976, toen nog vrijwel niemand het woord software kende, startte hij het bureau voor software ontwikkeling BSO. Vanuit het idee dat mensen optimaal werken wanneer ze zich betrokken voelen bij hun werk, hun collega's en de manier waarop het werk georganiseerd wordt, bedacht hij de 'celfilosofie'. Na de verkoop van BSO in 1996 begon hij onmiddellijk venture capital bedrijf Ex'tent, waarmee hij wilde laten zien dat de vrije markteconomie ook duurzaam kan zijn.

Andere boeken door Eckart Wintzen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eckart's Notes