Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Faciliterend Leidinggeven

Praktische theorie

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789081940238
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verkooppositie 2886Hoogste positie: 71
Direct te downloaden

Samenvatting

Veel leidinggevenden houden er niet van om uitgebreide boeken te bestuderen over de kunst van het leidinggeven. Zo'n 80% van alle leidinggevenden is vanuit een inhoudelijke achtergrond uiteindelijk terecht gekomen in een leidinggevende positie. Ze willen de principes van leidinggeven wel graag leren, maar dan zoveel mogelijk in de praktijk, met duidelijke handvatten die werken.

Zes principes van leidinggeven
We hebben de zestal principes van leidinggeven op basis van meer dan vijftien jaar begeleiding in uitleenlopende bedrijven en instellingen gebundeld. Deze zes principes tezamen noemen we 'faciliterend leidinggeven'. Een leidinggevende is in onze visie iemand die al dan niet samen met zijn team de koers uitzet en vervolgens zijn teamleden faciliteert in het behalen van de gezamenlijk afgesproken resultaten. We houden het graag simpel. Door het boek te lezen heeft u een mooie basis te pakken van waaruit u kunt werken aan uw eigen talent om verder te groeien in uw rol van leidinggevende.

Reinoud Bekkema is verantwoordelijk voor de illustraties in het boek.

Specificaties

ISBN13:9789081940238
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:35
Druk:1
Verschijningsdatum:28-8-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
7 stemmen
7
0
0
0
0

Over Pieter van der Haak

Pieter van der Haak is sociaal psycholoog, ondernemer, spreker en auteur van diverse managementboeken zoals “Faciliterend Leidinggeven”, “Van Vakmanschap naar Leiderschap” en “Een goed gesprek”. Hij is oprichter en partner van P&A Talentontwikkeling en eigenaar van Jump Serious Games. Zijn inmiddels zevende boek verscheen in 2018 en is getiteld: “Wie zorgt dat het goed komt? – hoe je eigenaarschap kunt vergroten in jouw team” In het boek deelt hij de inzichten en kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn loopbaan als trainer/coach en ondernemer. Hij weet, dankzij zijn rol binnen zijn eigen bedrijf, maar ook door het begeleiden van vele teams op uitvoerend -en directieniveau de succes- en faalfactoren haarscherp te benoemen. Pieter nodigt je als spreker uit om je te blijven verwonderen en geen genoegen te nemen met middelmatigheid. Hij doet dit door, zoals hij zelf zegt, “de wereld weer een beetje eenvoudiger te maken”. Iedere echte verandering of ontwikkeling begint vaak in het klein.

Andere boeken door Pieter van der Haak

Inhoudsopgave

1. Duidelijkheid scheppen over de gewenste resultaten
2. De juiste persoon voor de job
3. Zorgen dat mensen zich verantwoordelijk voelen
4. Besluiten nemen op basis van collectieve waarden
5. Kaders geven en ruimte bieden
6. Faciliteren op maat

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Faciliterend Leidinggeven