Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The Principles of Scientific Management - Nieuwe Nederlandse vertaling!

Inclusief Essay van Jaap Peters en Harold Janssen

Gebonden Nederlands 2011 9789089590732
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Frederick Winslow Taylor is de grondlegger van 'Scientific Management'. Al lange tijd is zijn boek uit 1911 een bron van inspiratie voor leidinggevenden en studenten van managementtechnieken, die tot doel hebben de productie te verhogen. Het boek heeft de basis gelegd voor de moderne organisatiekunde en de beslissingstheorie.

Toen Taylor als ingenieur bij een staalbedrijf werkte, voerde hij zorgvuldige experimenten uit om vast te stellen hoe een bewerking het beste kon worden uitgevoerd en hoeveel tijd die bewerking in beslag nam. Hij analyseerde materialen, gereedschappen en procedures en stelde een verdeling van verantwoordelijkheden vast tussen management en werknemers. Naar aanleiding van deze experimenten formuleerde Taylor de beginselen van Scientific Management en sprak deze uit in een rede ten overstaan van de American Society of Mechanical Engineers. Later is deze rede op schrift gesteld en uitgegeven als 'The Principles of Scientific Management'.

Taylor beschrijft een systeem waarin men werknemers doelmatig laat samenwerken en de werkzaamheden strak organiseert. Het hele stelsel is gebaseerd op een fundament van duidelijk omschreven wetten en regels. De onderliggende beginselen van Scientific Management kunnen worden toegepast op menselijke activiteiten van uiteenlopende aard: van de eenvoudigste handelingen die één persoon kan verrichten tot complexe collectieve processen in grote ondernemingen. Taylor laat zien hoe correcte toepassing van deze beginselen tot verbluffende resultaten kan leiden.

Met efficiency, controle en arbeidsverdeling legde Taylor de basis voor de grootschalige industriële productie van de 20ste eeuw. Harold Janssen en Jaap Peters vinden het na 100 jaar Taylorisme echter welletjes. Zij pleiten in een speciaal geschreven, scherp essay voor een nieuwe ordening die hoort bij een nieuw tijdperk.

Specificaties

ISBN13:9789089590732
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:147
Druk:1
Verschijningsdatum:24-3-2011
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (2)

Joost van Driessen | 20 september 2011
Veel mensen hebben een mening over het werk van Frederick Winslow Taylor, zonder dat ze ooit een boek van hem hebben gelezen. In veel managementboeken komen bepaalde citaten van Taylor terug, maar doorgaans benadrukken die de negatieve kanten van zijn werk.Lees verder
Handboek Productiviteit
Pierre Pieterse | 19 april 2011
Het is dat de inleiding is verzorgd door Walter van Hulst, de hoofdredacteur van Slow Management, en dat het boek wordt afgesloten met een pittig essay van de Rijnlandse ‘limitanei comitatenses’ Harold Janssen en Jaap Peters, want anders zou je echt het idee hebben een facsimile van het wereldberoemde en bepalende boek The Principles of Scientific Management van Frederick Winslow Taylor uit 1911 in handen te hebben.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
4 stemmen
2
0
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

column
Digitale transformatie vereist ánders omgaan met risico's
Martin van Staveren 29 september 2016 Organisaties worden in rap tempo digitaal werkende organisaties. Hierbij gaat het niet alleen om een andere inrichting van systemen. Hele (werk)processen gaan over de kop, met de bijbehorende competenties.
column
Zwarte-managementpiet
Pierre Pieterse 4 november 2014 Het schrijven van een degelijk (lees: houdbaar) voorwoord blijkt ook voor een publicatie als deze steeds lastiger. Hectiek & turbulentie (de klassieke thema’s uit de jaren ’90), ze zijn er nog maar ook meer en meer vervangen door sluimerende PR of verborgen agenda’s.
nieuws
Voorbij de erfenis van Taylor
Nienke van Oeveren 15 november 2011 De zon schijnt de open, ronde zaal in. Het Slow event ‘Taylor voorbij’ van 14 november vindt plaats in het gemeentehuis van Heemstede. Het gebouw past bij zijn manier van werken, de gemeente heeft afgelopen donderdag de TelewerkJaarprijs gewonnen en scoort jaar op jaar hoog bij de landelijke monitor ‘Waar staat je gemeente.nl?’. Een inspirerende omgeving om antwoord op de vraag te krijgen hoe organisaties er de komende eeuw uitzien.

Over Frederick Winslow Taylor

Frederick Winslow Taylor is de grondlegger van 'Scientific Management'. Al lange tijd is zijn boek uit 1911 een bron van inspiratie voor leidinggevenden en studenten van managementtechnieken, die tot doel hebben de productie te verhogen. Het boek heeft de basis gelegd voor de moderne organisatiekunde en de beslissingstheorie.

Andere boeken door Frederick Winslow Taylor

Inhoudsopgave

Voorwoord
Frederick Taylor, een kind van zijn tijd

Inleiding
1. Basisbegrippen van Scientific Management
2. De beginselen van Scientific Management

Voorbij het Taylorisme (1911-2011)
'100 jaar piepel-management is wel genoeg!'
Een essay door Jaap Peters en Harold Janssen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Principles of Scientific Management - Nieuwe Nederlandse vertaling!