Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De comfort-transitie

Anders werken in een complexe wereld

Gebonden Nederlands 2021 9789089656100
Verkooppositie 3030Hoogste positie: 3030
Nog niet verschenen, verwacht op 23‑11‑2021
32,99

Samenvatting

Als organisaties en medewerkers blijven doen wat ze altijd deden, worden zij op den duur irrelevant. Werken vanuit je comfortzone is daar een van de grootste oorzaken van.

De veilige bubbel waarin iedereen doet wat hij altijd al doet, kent enerzijds het gemak van structuur en zekerheid. Maar anderzijds worden organisaties gezapig, neemt het adaptief vermogen af en gaan professionals onderpresteren. En met die houding van ‘het zal mijn tijd wel duren’ red je het in deze VUCA-wereld niet meer.

Er is dus werk aan de winkel: Hoe maak je mensen ervan bewust dat ze te lang in hun comfortzone zitten en welke effecten dat heeft op de organisatie? En belangrijker nog: Hoe haal je ze eruit?

Elmas Duduk en Peter de Roode maken in 'De comforttransitie' inzichtelijk wat kenmerkend is voor gedrag in de comfortzone en welke stappen gezet kunnen worden om die te verlaten. Hun beproefde model van Toekomstgericht Leren biedt werkvormen om via de leerzone naar de groeizone te komen waardoor mensen beter gaan samenwerken en het beste uit zichzelf, elkaar en de organisatie halen.

Dit boek biedt bestuurders, leidinggevenden en professionals de benodigde inzichten om collectief leren te bevorderen en samenwerken te optimaliseren.

- Beide auteurs zijn ervaren managementconsultants die weten wat er speelt binnen organisaties
- Ze zijn daarnaast bijzonder goed op de hoogte van de meest recente managementliteratuur: ze hebben eerder al diverse boeken gepubliceerd en zijn als recensenten verbonden aan Managementboek.

Specificaties

ISBN13:9789089656100
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:23-11-2021
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Over Elmas Duduk

Elmas Duduk studeerde psychologie, bedrijfskundig management en heeft een MBA gevolgd. Als organisatiestrateeg heeft zij de crossmentorschapmethodiek ontwikkeld en inmiddels bij meerdere grote organisaties – zoals de gemeente Amsterdam – succesvol ingevoerd.

Andere boeken door Elmas Duduk

Over Peter de Roode

Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij organiseert seminars over actuele managementthema's. Zijn managementfilosofie is 'Zachte factoren en harde resultaten'. Dat wil zeggen het bereiken van resultaten door middel van mensen, door autonome groei. Ontwikkeling van mensen staat bij De Roode altijd voorop. Ook al is die mens soms bewust of onbewust irrationeel bezig. De schijnbare tegenstelling tussen de ratio en de emotie heeft hij in zijn laatste boek 'Werkvormen voor managers' uitgewerkt om organisaties en hun managers concrete handvatten aan te reiken. Peter de Roode ondersteunt diverse organisaties bij de vele veranderingen die op ze af komen door het vergroten van hun eigen lerend vermogen. Door hen te leren hoe ze zelf een diagnose moeten stellen, door hen zelf keuzes te laten maken over interventies en door hen zelf vast te laten stellen wat de beste evaluatiemethode is. Verder is hij verbonden aan enkele hogescholen waar hij als docent diverse MBA-opleidingen verzorgt, zoals: Strategisch HRM, Personeelsmanagement, Verandermanagement, Persoonlijk Leiderschap en Cultuur en Organisatie. Door zijn docentschap met adviseurswerk te combineren, geeft dat voor De Roode een mooie verbinding tussen theorie en praktijk. Peter de Roode is mede-auteur van het 'Praktijkboek Veranderdiagnose' (2014) van Rob van Es. Peter de Roode spreekt over 'Action Learning op de werkvloer'. Dit concept verbindt cultuur, eiderschap en het nemen van verantwoordelijkheid. De belangrijkste voordelen die een organisatie kan realiseren zijn draagvlak creëren voor veranderingen en innovaties van onderaf laten ontstaan. Peter de Roode heeft als motto: het verbinden van de Onder- en Bovenstroom waarover hij verschillende boeken heeft geschreven zoals: "Werkvormen voor managers" en "Leidinggeven kun je zelf!" Peter is een inspirerende spreker die op humoristische wijze serieuze zaken aan de orde kan stellen op een interactieve manier.

Andere boeken door Peter de Roode

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De comfort-transitie