Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Appreciative Inquiry

Een revolutionaire aanpak van positieve verandering

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789089840240
Direct te downloaden

Samenvatting

Appreciative Inquiry, een werkelijk revolutionaire methode voor verandermanagement, legt de nadruk op het onderzoeken van sterke punten, in plaats van uitsluitend te focussen op het oplossen van zwakke punten. Deze toegankelijke gids, geschreven door de grondleggers en leiders van de ‘AI’-beweging, biedt een praktische introductie.

De methode wordt gebruikt om klanttevredenheid, concurrentievermogen, omzet, winsten en werknemersbetrokkenheid significant te verbeteren. Bovendien is er een sterk verbeterde aansluiting aan de behoeften van de samenleving. Deze voor ‘AI’ meest gezaghebbende gids staat vol spannende verhalen die de vele toepassingen en voordelen ervan illustreren. Door deze verandermethode te gebruiken om systematisch het menselijk potentieel aan te boren, worden organisaties, gemeenschappen en individuen duidelijk effectiever.

Specificaties

ISBN13:9789089840240
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:180
Uitgever:Heart Media
Druk:1
Verschijningsdatum:19-3-2021
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over David Cooperrider

David L. Cooperrider is hoogleraar en voorzitter van de faculteit voor bedrijfswetenschappen aan de Weatherhead School of Management, Case Western Reserve University, in Cleveland, Ohio. Hij was voorzitter van de afdeling voor organisatieontwikkeling van de National Academy of Management en hij heeft gedoceerd aan onder meer Harvard, Stanford, University of Chicago, de Katholieke Universiteit Leuven in België, MIT, University of Michigan en Cambridge. Hij is momenteel ook faculteitsdirecteur van het Centrum voor Ondernemen voor het Welzijn van de Wereld. In de visie van dat centrum is duurzame waardecreatie onze grootste opdracht in de 21ste eeuw.

Andere boeken door David Cooperrider

Over Diana Whitney

Dr. Diana Whitney is oprichter en erevoorzitter van de Corporation for Positive Change en vooraanstaand adviseur en docent aan Saybrook Graduate School and Research Center. Zij is sociaal vernieuwer en pionier op het veelbelovende gebied van positieve verandering in organisaties. Ze staat internationaal als consultant hoog aangeschreven. Op het gebied van leiderschap wordt haar vaak om advies gevraagd. Veelvuldig wordt een beroep op haar gedaan om de belangrijkste spreker te zijn over onderwerpen in verband met ‘AI’, grootschalige transformatie van organisaties, waarderende leiderschapsontwikkeling en het bevorderen van spiritualiteit.

Andere boeken door Diana Whitney

Inhoudsopgave

Voorwoord door Cees Hoogendijk 9
Voorwoord door David L. Cooperrider en Diana Whitney 13

1. Een revolutionaire aanpak van positieve verandering 15
2. De basis van Appreciative Inquiry 21
3. De AI-cyclus van de vier V’s 31
4. De vier V’s in actie 43
5. De AI-cyclus toepassen 57
6. Rollen, verantwoordelijkheden en relaties 65
7. Principes van een positieve revolutie 71
8. Het vrijmaken van potentieel 77

Vragen rond de toepassing van AI 83
Conclusie 85
Noten 86
Waar vind je meer informatie 89
De auteurs 91
Over Quinter 95

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Appreciative Inquiry