Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De fundamenten

Gebonden Nederlands 2021 9789403132310
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hoe komen we uit deze crisis? Dat is de vraag die Ramsey Nasr, een van Nederlands meest veelzijdige kunstenaars, zichzelf stelt.

De pandemie legt volgens Nasr bloot wat we lange tijd niet wilden zien: het politieke en economische systeem heeft de fundamenten van onze samenleving aangetast. In een uiterst persoonlijk en tegelijk rationeel betoog ontleedt Nasr de corona- en klimaatcrisis als twee rampen die wezenlijk met elkaar verbonden zijn. Stap voor stap bevraagt hij onze gehele westerse manier van leven. Aan de hand van kunstenaars als Boccaccio, Rilke en Van Gogh houdt Nasr een pleidooi om onze plek op aarde en ons idee van geluk radicaal te herzien, niet als zweverig ideaal, maar puur uit lijfsbehoud.

De fundamenten is daarmee naast een indringende hartenkreet een politieke oproep tot opstand. Tegenover de chaos van deze tijd plaatst Nasr een urgent maar hoopvol geluid voor een land en wereld in crisis.

Specificaties

ISBN13:9789403132310
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:64
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:1
Verschijningsdatum:9-4-2021

Expertrecensies (1)

MEER Moois - De fundamenten - 'Puntige bewoordingen'
Freija van Duijne | 31 mei 2021
Schrijver, dichter en acteur Ramsey Nasr brengt ons drie essays waarin hij stilstaat bij onszelf, bij wie wij zijn en waar het naartoe gaat. Met Corona op de achtergrond, en de grote vraagstukken van klimaatverandering en verduurzaming als grondtonen bij deze tijdgeest, deelt Nasr in puntige bewoordingen zijn bezorgdheid, frustratie en hoop.    
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De fundamenten