Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Toezicht en de rol van de ondernemingsraad

Paperback Nederlands 2015 9789462153387
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Is toezicht op het bestuur van de onderneming een taak van de or en zo ja, hoe verhoudt zich dat tot de taak van de Raad van Commissarissen of van de Raad van Toezicht? Corporate Governance codes voor goed bestuur van de onderneming staan, mede naar aanleiding van incidenten, de laatste jaren sterk in de aandacht.

Het belang van toezicht en de rol van toezichthouders zijn door veel auteurs belicht. Veel minder aandacht is besteed aan de vraag of en zo ja, op welke manier de werknemers en hun gekozen vertegenwoordiging (lees: or) hierin een rol hebben. Staan beide organen voor hetzelfde of voor verschillende belangen? De wet is op dit punt globaal en vrij summier; in de praktijk zullen zich bepaalde handelwijzen ontwikkelen. Wat zijn die en wat kunnen we ervan leren?

In dit boek biedt een reeks van auteurs hun zienswijze en ervaringen op dit belangrijke onderwerp aan.

Specificaties

ISBN13:9789462153387
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:136
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:17-3-2015

Expertrecensies (1)

Toezicht en de rol van de ondernemingsraad
Christel Deckers | 1 oktober 2016
Hebben Raden van Toezicht en Ondernemingsraden een gezamenlijk belang? Wanneer trekken ze wel samen op en wanneer is samen optrekken niet aan de orde? Klopt de stelling dat je de OR krijgt die je als organisatie verdient?
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Heijink

Drs. J.Z. Heijink was lang verbonden aan het ITS, Radboud Universiteit Nijmegen waar hij onderzoek deed op gebied van arbeidsverhoudingen en arbeidsomstandigheden en naar de rol van menselijke factoren in de veiligheid en de medezeggenschap. Verder was hij gedurende langere tijd als opleider en adviseur van ondernemingsraden werkzaam bij verschillende organisaties. Sinds 2009 maakt hij deel uit de van redactie van OR Strategie en Beleid.

Andere boeken door Jan Heijink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Toezicht en de rol van de ondernemingsraad