Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gids voor vertrouwenspersonen

Een praktische handleiding

Paperback Nederlands 2022 9789462157781
Verkooppositie 570Hoogste positie: 130
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Vertrouwenspersonen vangen collega’s op die zijn geconfronteerd met agressie, geweld, discriminatie, pesten of seksuele intimidatie. Zij bieden een luisterend oor, adviseren over mogelijke oplossingen, begeleiden deze collega’s tijdens het - soms langdurige en emotionele - traject en zorgen voor nazorg en opvang.

Over de uitvoering van deze veelzijdige, maar vaak ook belastende en emotionele functie gaat deze Gids voor vertrouwenspersonen: een praktische handleiding. Met informatie over wetgeving, procedures, (on)mogelijkheden voor advisering, begeleiding, hulpverlening en nazorg, de competenties en taken, bevoegdheden en faciliteiten. Maar ook de uitvoering van het werk als vertrouwenspersoon in de praktijk, de gesprekstechnieken, de do’s en don’ts, registratie en verslaglegging komen volop aan de orde.

Uitleg over “dubbele petten”, integriteitskwesties, conflict van plichten, jurisprudentie en onterechte beschuldigingen maken deze gids tot onmisbare vakliteratuur voor iedere vertrouwenspersoon. Tot slot ontbreken ook de vele wetenswaardigheden over opleidingen, websites, vakliteratuur en de mogelijke gevolgen van verkeerd of onvoldoende beleid of advisering niet.

De auteur trainde in de afgelopen 20 jaar honderden vertrouwenspersonen van non-profit organisaties, stichtingen, overheden, productiebedrijven en zakelijke dienstverleners. Hij adviseert bedrijven over de aanpak van ongewenste omgangsvormen en sprak als gecertificeerd vertrouwenspersoon met vele mensen “in vertrouwen”. Hij is door een twintigtal organisaties en stichtingen, zoals scholen, zakelijke dienstverleners, zorginstellingen, musea en bouwbedrijven, aangesteld als externe vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit.

Specificaties

ISBN13:9789462157781
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:186
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:19-1-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Cor van Duinhoven

Cor van Duinhoven werkt als manager arbozorg bij Tempo-Team. Daarnaast verzorgt hij trainingen op het gebied van verzuim en reïntegratie voor Schouten & Nelissen.

Andere boeken door Cor van Duinhoven

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Waarom wet- en regelgeving
2 Wanneer is een vertrouwenspersoon nodig?
3 Wie is de vertrouwenspersoon?
4 Welke werkwijze?
5 Wat zijn de kaders?
6 Welke mogelijke gevolgen?
7 Waarmee ook aan de slag?
8 Wetenswaardigheden

Literatuur
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gids voor vertrouwenspersonen