Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Vanzelforganisatie

Een onbevangen kijk op organisatieontwikkeling

Gebonden Nederlands 2020
Verkooppositie 3724
Nog niet verschenen, verwacht op 14‑08‑2020
39,90

Samenvatting

Eerst de lerende organisatie, toen zelfsturende teams en nu ook agile en continu verbeteren. Onze cultuur is doordrongen van het maakbaarheidsgeloof, waardoor we voortdurend organisaties willen veranderen en (re)organiseren. Met – als we niet uitkijken – een wildgroei aan beleid, bazen en bureaucratie tot gevolg.

Zou het kunnen dat dit geloof ons op het verkeerde been heeft gezet?

In De Vanzelforganisatie staat een onconventionele kijk op organisaties en ontwikkeling centraal. Elke organisatie beschikt van nature over (van)zelforganiserend vermogen. Zonder sturing van hogerhand gaan mensen ‘vanzelf’ leren en het samen werken organiseren. Wie dit onderkent, verandert en organiseert niet meer dan nodig. Zo blijft het ‘leven’ erin en blijven organisaties zo eenvoudig als kan.

Iedere organisatie is dus al een Vanzelforganisatie.

Met tientallen praktijkvoorbeelden, theorieën van vakgenoten, werkvormen en ruim honderd illustraties geeft dit boek een stevig fundament voor organisatieontwikkeling. Zo kun je direct aan de slag! Dit keer wél met het vanzelforganiserende vermogen als vertrekpunt. Daar oog voor krijgen begint met onbevangen kijken. Op de eerste plaats naar jezelf, want voor je het weet ben je onbewust precies de hindernis voor datgene wat al vanzelf loopt…

'De Vanzelforganisatie' is geschreven door Simon van der Veer en geïllustreerd door Willem Minderhoud en Lucas Rozenboom. Door tekst en beeld bij elkaar te brengen komt dit boek tot leven. En inspireert het nog meer om snel de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan.

Tip: Op 7 oktober 2020 spreekt Simon van der Veer op het seminar 'Veranderdynamiek'.

Specificaties

ISBN13:9789462762787
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:504
Druk:1

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Simon van der Veer

Simon van der Veer is organisatieadviseur, schrijver en spreker. Hij is als columnist verbonden aan BNR Nieuwsradio, XpertHR Actueel en Managementsite.nl.

Andere boeken door Simon van der Veer

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Vanzelforganisatie