Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Op zoek naar nieuwe oplossingen

Hoe geavanceerd leiders de wereld met de ene na de andere slimme innovatie verbeteren

Paperback Nederlands 2020 9789463192156
Verkooppositie 3494
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Wanneer de traditionele aanpak ontoereikend is, zijn geavanceerde leiderschapsvaardigheden van doorslaggevend belang. Rosabeth Moss Kanter, door het blad Management Today ooit uitgeroepen tot 'de allereerste vrouwelijke managementgoeroe', laat in dit boek zien hoe mensen overal hun creativiteit en ondernemingszin kunnen loslaten om partners te mobiliseren in uitdagende culturele, sociale, politieke en bedrijfseconomische situaties - en te innoveren voor een betere toekomst.

Hoe overwin je je eigen valkuilen? Hoe bedenk je een werkelijk baanbrekende nieuwe oplossing? Hoe kom je aan de capaciteiten, relaties en financiën voor een innovatie? Hoe betrek je medestanders, neutraliseer je tegenstanders, overtuig je twijfelaars? Hoe bouw je coalities op?

Dit zijn de vragen die centraal staan in het programma 'Advanced Leadership Initiative' van Harvard dat Moss Kanter hielp ontwikkelen en ruim tien jaar leidde, en waar dit boek op is gebaseerd. Voor digitaliserende en minder hiërarchisch werkende organisaties wordt geavanceerd leiderschap steeds belangrijker, zegt zij. Waar 'positiemacht' ophoudt, begint geavanceerd leiderschap.

In dit boek beschrijft ze de elementen en uitdagingen van geavanceerd leiderschap aan de hand van allerlei voorbeelden uit de praktijk, zoals de oud-manager die een nieuw type buurtsuper ontwikkelde voor achterstandswijken, de wetenschapper die de Amerikaanse 'BOB'-campagne bedacht, een leverancier van betaalbare zonnepanelen in Liberia en de buitenstaander die Sesame Street nieuw leven inblies.

Specificaties

ISBN13:9789463192156
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:336
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:9-12-2020
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rosabeth Moss Kanter

Rosabeth Moss Kanter (1943) doceert business aan de Harvard Business School. Eerder was ze onder meer hoogleraar sociologie aan de universiteit van Yale (1977-1986) en hoofdredacteur van de Harvard Business Review (1989-1992). Ze publiceerde onder andere Men and Women of the Corporation (1977), The Change Masters (1985), When Giants Learn to Dance (1990), Confidence (2006) en SuperCorp (2010).

Andere boeken door Rosabeth Moss Kanter

Inhoudsopgave

Proloog: Hoe verover je een kasteel?
Inleiding: Naar een nieuwe horizon voor leiderschap

Deel 1: Vraag en aanbod
1 Uit het dal
2 Wie neemt de leiding?

Deel 2: Vaardigheden en voelsprieten
3 Grote dromen en blikverruiming
4 Creëer de toekomst via een kijk op het verleden
5 Creëer een vonk en houd het vuur brandend
6 De tocht door de woestijn
7 Klaar om te groeien

Conclusie: Een leger voor verandering
Dankbetuiging
Noten
Index

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op zoek naar nieuwe oplossingen