Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wellbeing is winst

Waarom gezonde en gelukkige medewerkers je belangrijkste kapitaal zijn

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789463372671
Direct te downloaden

Samenvatting

Na het succes van haar eerste boek Aftellen naar maandag, met tips over hoe medewerkers met meer energie en enthousiasme de nieuwe werkweek kunnen aanvangen, gaat Ann De Bisschop in dit boek een stap verder. Dit keer overtuigt ze managers en bedrijfsleiders dat investeren in welzijn geen luxe is, maar een noodzaak om als organisatie succesvol en futureproof te zijn. Met een beleid rond wellbeing worden stress, burn-out en presenteïsme verruild voor enthousiaste, veerkrachtige en geëngageerde medewerkers.

Met een boeiende mix van haar eigen ervaring, gesprekken met experts en voorbeelden uit verschillende bedrijven inspireert Ann De Bisschop bedrijfsleiders en hr-directeurs om voor een proactief, doordacht en strategisch welzijnsbeleid te kiezen.

'Wellbeing = winst. De titel van dit boek zegt alles. Ik heb mezelf ooit moeten overtuigen dat vertrouwen meer opbrengt dan controle, en dat gezond en gelukkig zijn rechtstreeks resulteert in efficiëntie. Ann De Bisschop heeft me als grote pleitbezorger van wellbeing op de werkvloer door de jaren heen stap voor stap overtuigd. Nu ben ik een believer. Dit boek vertelt je waarom je moet investeren in jezelf, in teams en in leiderschap. Een echte aanrader als gids naar een betere, efficiëntere en meer hedendaagse organisatie.' – Peter Bossaert, CEO Koninklijke Belgische Voetbalbond

'Je kunt je marketing, sales, ITprocessen en bedrijfsvoering nog zo goed op orde hebben, zonder betrokken en energieke medewerkers ga je als organisatie echt het verschil niet maken.' – Britt Breure, hr-manager AFAS Software

'Wellbeing = winst is een must-read voor elke bedrijfsleider die wil investeren in het welzijn van zijn medewerkers. Ann De Bisschop heeft een prachtig boek geschreven dat vol staat met praktische tools, verrassende inzichten en inspirerende voorbeelden. Je wil meteen na het lezen aan de slag met je bedrijf om een nieuw tijdperk in te gaan en deze visie op welzijn om te zetten in de praktijk. Een onmisbaar boek voor elke bedrijfsleider of manager die wil voldoen aan de moderne hrvereisten.' - Steven Van Belleghem, internationaal ondernemer, auteur en keynotespreker

'Bij GITP adviseren we bedrijven over hun talent. Wat heb je als individu, team en organisatie nodig om succesvol te zijn? Dit boek zorgt ervoor dat deze mensen energiek en bevlogen blijven. Alles wat bijdraagt tot het succes van organisaties en het geluk van mensen wordt door ons omarmd. Een aanrader dus!' – Else Slegers,algemeen directeur GITP

Specificaties

ISBN13:9789463372671
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Uitgever:Pelckmans
Druk:1
Verschijningsdatum:9-6-2020
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

preview
Wellbeing is winst - Waarom gezonde medewerkers belangrijk kapitaal zijn
Ann De Bisschop 5 november 2020 Na het succes van haar eerste boek Aftellen naar maandag, met tips over hoe medewerkers met meer energie en enthousiasme de nieuwe werkweek kunnen aanvangen, gaat Ann De Bisschop in dit boek een stap verder. Een preview.
preview
Wellbeing is winst - Waarom gezonde medewerkers je belangrijkste kapitaal zijn
Ann De Bisschop 27 mei 2020 Wellbeing = Winst, misschien gaat u bij het lezen van deze titel de wenkbrauwen fronsen. En denkt u: investeren is toch een kost en geen opbrengst. Dan hebt u het fout. Investeren in het welzijn van de medewerkers verdient zich in een veelvoud terug. En dat is wat ik met dit boek wil aantonen.
interview
Ann de Bisschop: ‘Het belangrijkste voor wellbeing is niet het budget maar de mindshift’
Pierre Spaninks 26 mei 2020 Van puristen kreeg zij al commentaar op haar gebruik van de Engelse term ‘wellbeing’ maar voor Ann De Bisschop is die in Vlaanderen meer ingeburgerd dan in Nederland. En hij drukt precies uit wat zij bedoelt: de optelsom van tevredenheid op het werk aan de ene kant en lichamelijke en psychologische gezondheid aan de andere kant. In haar nieuwe boek Wellbeing is winst betoogt zij dat het daar in de praktijk vaak nog aan schort en tekent zij uit wat we daaraan kunnen doen, met eenvoudige middelen en tegen beperkte kosten.

Over Ann De Bisschop

Ann De Bisschop bekleedde jarenlang topfuncties bij DPG Media en is nu welzijnscoach. Ze geeft lezingen over welzijn op het werk en begeleidt bedrijven om een duurzaam welzijnsbeleid uit te stippelen.

Andere boeken door Ann De Bisschop

Inhoudsopgave

Inleiding 7
De context van wellbeing 13
Het ‘waarom’ van mijn verhaal 15
Absenteïsme 21
Presenteïsme 30
Retentie 32
Generatiemanagement 38
Stressmanagement 41
Voorbereiding op een wellbeingstrategie 48

Deel I Zeven pijlers voor een proactief wellbeingbeleid 51
Pijler 1: Cultuur en waarden 53
Pijler 2: Het ABC van werkgeluk 64
Pijler 3: Groeikansen 74
Pijler 4: Mentale balans 82
Pijler 5: Fysieke gezondheid 108
Pijler 6: Sociaal contact 122
Pijler 7: Kies de juiste leiders 127

Deel II Hoe je als leidinggevende voor gelukkige, gezonde en gemotiveerde medewerkers zorgt 131
Jouw centrale rol in het werkgeluk van de medewerker 133
Verwachtingen over generaties heen 137
Goede leiders staan tussen de medewerkers 140
Kenmerken van goede leiders 145
Coachen naar een futureproof organisatie 158
Feedback en feedforward 161
Inspirerend motiveren 168
Leiden in crisisperiodes 173

Deel III Verzorg je eigen wellbeing 177
Doe aan selfcare 179
Focus op focus 184
Neem regelmatig pauze 193
Beweeg meer 197
Eet bewust en beter 202
Optimaliseer je slaap 209

Conclusie 216
Slotwoord 222
Een welgemeend woord van DANK 225
Bibliografie 229
Eindnoten 238

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wellbeing is winst