Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ten derden male

Omdat armoede onwenselijk en onmenselijk is

Paperback Nederlands 2022 9789464341249
Verkooppositie 3312Hoogste positie: 3312
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Ten derden male' is een dringende oproep om rekening te houden met mensen die in armoede leven. Armoede is niet alleen een kwestie van te weinig centen, maar ook van een gebrek aan kansen en mogelijkheden.

Het is een schrijnende schande dat politiek verantwoordelijken in een samenleving die voldoende middelen heeft om iedereen een menselijk leven te laten leiden, blind blijven voor de ellende van een alsmaar groter wordende groep van medeburgers. Een kleine groep vermogenden haalt onbelemmerd binnen wat wie uit de boot valt tekortkomt.

'Ten derden male' geeft feiten en cijfers over het armoedeprobleem, naast persoonlijke verhalen en anekdotes. Suggesties om het armoedeprobleem daadwerkelijk aan te pakken ontbreken uiteraard niet.

De auteurs van 'Ten derden male' schreven eerder de armoedeaanklacht 'De schande en de keerzijde' (2014) en 'Uit woede en onbegrip' (2019). Het is jammer dat zij ten derden male de pen ter hand moeten nemen.

Specificaties

ISBN13:9789464341249
Trefwoorden:armoede
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:48
Druk:1
Verschijningsdatum:11-10-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Erik Vlaminck

Erik Vlaminck (1954) is een van de belangrijkste Vlaamse schrijvers van het ogenblik. Zijn recentste roman Brandlucht is juichend ontvangen, stond opde longlist van de Libris- en de AKO Literatuurprijs en verscheen intussen in Engelse vertaling. Als theatermaker creëerde hij diverse succesvolle stukken, waarvan Miranda van Frituur Miranda zijn meest recente is.

Andere boeken door Erik Vlaminck

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ten derden male