Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Liefde, lust en ellende

Vernieuwde editie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789491845918
Verkooppositie 5797Hoogste positie: 394
Direct te downloaden

Samenvatting

Verliefdheid, de jacht op de ware, bindingsangst, verleiding, ruzie en liefdesverdriet: de liefde houdt ons allen bezig. In Liefde, lust en ellende presenteert Roos Vonk prikkelende inzichten en herkenbare observaties op basis van ervaring en wetenschappelijke kennis.

Scherp, luchtig en onderhoudend ontkracht Roos Vonk valse wijsheden en clichés over de liefde en geeft treffende eyeopeners. Ze biedt relativering - een knipoog, een ruimere blik, een andere wending - en geeft tips over bijvoorbeeld daten, man-vrouw verschillen, seks, trouw en schoonfamilie. Voor deze vernieuwde editie zijn nieuwe hoofdstukken en nuttige tips toegevoegd.

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze heeft gewerkt als relatiecoach, geeft lezingen en heeft een vaste column in Psychologie Magazine. Op begrijpelijke en onderhoudende wijze maakt ze wetenschappelijke kennis toegankelijk voor een breed publiek. Eerder verschenen bij Maven Publishing Collega's en andere ongemakken en haar bestseller 'Je bent wat je doet'.

'Over Liefde, lust en ellende':
' Een boek vol emoties en wetenschappelijke feiten. Informatief, persoonlijk en erg fijn geschreven.' - MARGRIET

'Korte hoofdstukjes die gegarandeerd stof tot nadenken geven. Ze zijn vermakelijk, wijs, en je herkent er altijd wel iemand in – als je eerlijk bent vaak jezelf.' - PSYCHOLOGIE MAGAZINE

'Blijmoedig blijft Vonk de lezer aansporen om na te denken en zichzelf kritische vragen te stellen. Ze kan goed schrijven en ironie is haar niet vreemd. Bovenal toont ze nuchter en genuanceerd tegenwicht tegen de tijdgeest, waarin narcisme en emoties de rationaliteit vertroebelen.' - DE VOLKSKRANT

Specificaties

ISBN13:9789491845918
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:248
Druk:1
Verschijningsdatum:10-3-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.8 van de 5
9 stemmen
7
2
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

column
Loyaal aan werkgever? Mwah…
Roos Vonk 26 april 2016 Stel, je bent niet happy in je relatie. Dan kun je allerlei dingen doen, van niks tot vertrekken. Volgens psychologen zijn de mogelijke reacties te groeperen langs twee dimensies. Aan de ene kant zijn er reacties die de relatie helpen in stand houden, aan de andere kant reacties die de relatie bedreigen. Daarnaast is onderscheid te maken tussen enerzijds actieve, anderzijds passieve reacties.

Over Roos Vonk

Roos Vonk is een hoogleraar met een extreem laag 'ivoren toren'-gehalte. Ze weet als geen ander de meest recente inzichten uit de psychologie toe te passen op de dagelijkse aspecten van werk en het leven. Daarmee vertaalt ze kwalitatief hoogwaardige kennis naar praktische tips en adviezen voor het dagelijks leven. Als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen doet ze onderzoek naar zelfkennis, sociale interactie, beïnvloeding en gedragsverandering. Ze is daarnaast een veelgevraagd spreker voor o.a. managers en HR-mensen. Tevens geeft ze geregeld masterclasses aan coaches, counselors en mediators die up-to-date kennis uit de psychologie willen vergaren en toepassen in hun werk.  Zowel in haar schrijven als in haar lezingen gebruikt ze veel voorbeelden uit het dagelijks leven en van de werkvloer, zodat het publiek zichzelf gemakkelijk kan herkennen. Als het gaat om menselijke tekortkomingen, aarzelt ze ook niet om zichzelf en haar eigen leven als voorbeeld te gebruiken, hetgeen anderen stimuleert hetzelfde te doen en hun eigen menselijke gebreken te erkennen. Haar voormalige hoofdredacteur bij Intermediair merkte op dat ze 'mensen hun illusies afneemt, maar dat doet ze met compassie en een knipoog'. Ze wordt gewaardeerd om haar inspirerende, levendige stijl, haar persoonlijke benadering en de toepasbaarheid van haar inzichten.

Andere boeken door Roos Vonk

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Lust
2. Liefde
3. Ellende

Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Liefde, lust en ellende