Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Veranderformule

9 inzichten voor blijvende organisatieverbetering

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789492221575
Direct te downloaden

Samenvatting

Er zijn veel methodieken die je als organisatie kunt inzetten om te verbeteren of vernieuwen. Duurzaam veranderen blijkt echter lastig. De middelen zijn belangrijker geworden dan het doel, instrumentele implementatie is het gevolg en de echte impact blijft uit. Van een duurzame of blijvende organisatieverbetering is dus geen sprake.

Maar hoe verander je dan dan wel blijvend? Ongeacht de methodiek: de mensen in je organisatie maken het verschil tussen tijdelijke en duurzame resultaten. Alleen als zij bereid zijn de veranderingen echt te adopteren, zul je merken dat het geen methodiek meer is, maar de nieuwe manier van werken. Hierdoor ben je in staat de verandering ook echt te 'borgen'.

In 'De Veranderformule' presenteert Jorien Weerdenburg de 9 inzichten die nodig zijn om op de lange termijn succesvolle organisatieverandering te realiseren. Inzichten die gericht zijn op blijvende gedragsverandering en resultaatverbetering. Je kiest zelf de middelen en elementen die passen bij de organisatiecultuur en de stap(pen) die je wilt maken. 'De Veranderformule' vraagt dus om zelf na te denken over wat geschikt is voor je eigen organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789492221575
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:29-7-2016
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (2)

De Veranderformule
Fred Rutgers | 19 december 2016
De Veranderformule geschreven door Jorien Weerdenburg is pittige kost! In Nederland struikel je bijna over de vele veranderconsultants, het lijkt wel alsof iedereen er verstand van heeft. Er zijn héél veel goedbedoelende adviseurs die je graag willen helpen om je bedrijf eens flink op te schudden om een positieve verandering op gang te brengen.Lees verder
De Veranderformule
Hanneke Tinor-Centi | 30 november 2016
Er zijn veel methodieken die je als organisatie kunt inzetten om te verbeteren of vernieuwen. Duurzaam veranderen blijkt echter lastig. De middelen zijn belangrijker geworden dan het doel, instrumentele implementatie is het gevolg en werkelijke impact blijft uit.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
De Veranderformule
Jorien Weerdenburg 20 oktober 2016 Hoe maak je jezelf en je organisatie elke dag blijvend een stukje beter? Jorien Weerdenburg schreef De Veranderformule, met de negen inzichten voor blijvende organisatieverbetering. Een preview.

Over Jorien Weerdenburg

Jorien Weerdenburg is een ervaren consultant, en is senior manager bij IG&H Consulting & Interim. Ze heeft gewerkt met leiders uit verschillende sectoren rond de thema’s leiderschap, organisatieverandering en gedrag.

Andere boeken door Jorien Weerdenburg

Inhoudsopgave

Inleiding

Blijvende organisatieverbetering

Quick scan

Inzicht 1
Het is cruciaal dat jijzelf, je medewerkers en je klanten de grotere context, het ‘waarom’, en daarmee de urgentie van veranderen snappen.

Inzicht 2
Je wilt een helder, concreet en aantrekkelijk doel schetsen met duidelijke prioriteiten en kaders, zodat je medewerkers hun speelveld kennen.

Inzicht 3
Als het doel scherp genoeg is en de kaders bekend zijn, kan (en moet!) je daarbinnen keuzevrijheid laten aan je medewerkers voor de invulling.

Inzicht 4
Alles begint en eindigt met persoonlijk leiderschap, in alle lagen van de organisatie; het goede voorbeeld geven door het zelf (voor) te doen en niet alleen te vertellen.

Inzicht 5
De focus van veel organisaties ligt op het creëren van antecedenten, maar consequenties bepalen uiteindelijk het gedrag; met een voorkeur voor het stimuleren van gewenst gedrag.

Inzicht 6
Prestaties en gedrag hoogfrequent en pragmatisch meetbaar maken, zorgt voor inzicht en overzicht op team- en individueel niveau en maakt dat je tussentijds al successen kunt vieren.

Inzicht 7
Door één taal te creëren binnen de organisatie wordt onderling communiceren makkelijker en zullen er minder misverstanden ontstaan.

Inzicht 8
Structuren en systemen moeten zo ingericht worden dat ze het gewenste gedrag ontlokken; dus niet mensen die de processen ondersteunen, maar precies omgekeerd.

Inzicht 9
Je kunt continu verbeteren pas echt onderdeel maken van het dagelijks werk, door de menselijke maat te hanteren.

Negen inzichten in blijvende organisatieverbetering…

En nu?

Checklist

Literatuurlijst

Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Veranderformule