Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Puzzelen in het sociaal domein

Doelgericht werken, inkopen en managen

Paperback Nederlands 2018 9789492952066
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Op 1 januari 2015 traden de Wmo 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet in werking. De 'decentralisatie' maakte gemeenten voortaan verantwoordelijk voor grote delen van zorg en welzijn. De decentralisatie ging echter zo snel en met zulke flinke financiële kortingen, dat gemeenten deze opdracht niet direct goed konden uitvoeren.

In de praktijk voelen bestuurders, beleidsmedewerkers, hulpverleners en cliënten dat de tijd van grote verhalen en visies nu na drie jaar wel voorbij is. Men wil verder. Men wil beter. Als betrokkenen in het sociaal domein écht de volgende stap willen zetten, dan zullen zij meer doelgericht moeten gaan werken. Doelgericht werken in het sociaal domein is expliciet niet doelen vanuit de gemeente opleggen, in beton gieten en alleen maar KPI's meten. Doelgericht werken is duidelijk zijn, keuzes durven maken, ambities werkelijkheid proberen te maken. Het is een vlag planten, richting geven en bijsturen waar nodig.

Puzzelen in het sociaal domein. Doelgericht werken, inkopen en managen biedt een praktische handreiking tot het doelgericht werken binnen het sociaal domein voor bestuurders, beleidsmedewerkers en inkopers. Het gaat van heel abstract, tot heel concreet. Van context tot aan het inrichten van contractmanagement. Van het identificeren van beleidsproblemen tot het definiëren samenwerking en wat daar echt voor nodig is. De lezer krijgt definities en inzichten. Het boek neemt de lezer bovendien bij de hand en laat hem zélf aan de slag gaan met de materie aan de hand van opdrachten en interessante leestips.

Specificaties

ISBN13:9789492952066
Rubriek:Juridisch
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:2-7-2018

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Tim Robbe

Mr. T.H.G. Robbe is werkzaam als zelfstandig adviseur onder de naam Robbe adviesbureau, Rechts- en Bestuurskundig Adviseur. Hij is daarnaast partner bij Factum Aanbestedingsadvies. Hij adviseert overheden en ondernemingen over het Europees recht en strategieën voor samenwerking. Verder treedt hij regelmatig op als gastdocent en publiceert hij veelvuldig in vakbladen en tijdschriften.

Andere boeken door Tim Robbe

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Puzzelen in het sociaal domein