Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mes

Gedachten na een poging tot moord

Paperback Nederlands 2024 9789493339248
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Op de ochtend van 12 augustus 2022 stond Salman Rushdie op het podium bij het Chautauqua-instituut, klaar om een lezing te geven over hoe belangrijk het is om schrijvers te beschermen, toen een man in het zwart – zwarte kleding, zwart masker – door het gangpad op hem afstormde, een mes in de hand. Zijn eerste gedachte: dus jij bent het. Daar ben je dan.

Daarop volgde een afschuwelijk geweldsdelict dat de literaire wereld en ver daarbuiten op zijn grondvesten deed schudden. In dit boek herleeft Rushdie voor het eerst en tot in detail de traumatische gebeurtenissen van die dag en de nasleep ervan, evenals zijn pad naar lichamelijk herstel en genezing, wat mogelijk werd gemaakt door de steun van zijn vrouw Eliza, zijn familie, een leger aan dokters en fysiotherapeuten en zijn wereldwijde lezersgemeenschap.

'Mes' is Rushdie op het toppunt van zijn kunnen; hij schrijft met urgentie, diepgang en genadeloze eerlijkheid. Het is daarnaast ook een aangrijpende herinnering aan het vermogen van literatuur om het ondenkbare bevattelijk te maken, een intieme en levensveranderende meditatie over leven, verlies, liefde, kunst – en het vinden van de kracht om weer op te staan.

Specificaties

ISBN13:9789493339248
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Druk:1
Verschijningsdatum:16-4-2024
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Salman Rushdie

Salman Rushdie is schrijver van twaalf romans, één verhalenbundel en drie non-fictiewerken, en een van onze invloedrijkste denkers. Rushdie is Commandeur des Arts et des Lettres en werd in 2007 geridderd voor zijn jarenlange verdiensten voor de literatuur. Hij werd in 1947 geboren in Bombay en debuteerde in 1975 met de roman 'Grimus'. Met zijn tweede roman 'Middernachtskinderen' won hij de Booker Prize in 1981; deze roman won in 1993 ook de ‘Booker of Bookers’. Andere hoogtepunten uit zijn oeuvre zijn 'De duivelsverzen' (1989), 'De laatste zucht van de Moor' (1995; Whitbread Prize), en 'De verleidster van Florence' (2008). Na de aanslag op de redactie van 'Charlie Hebdo' in januari 2015 werd Rushdie een van de meest uitgesproken verdedigers van de satirische krant.  Zijn roman 'Quichot' is verschenen in oktober 2019 en in september 2022 is zijn essaybundel 'Taal van de waarheid' verschenen.

Andere boeken door Salman Rushdie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mes