Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Gratis voorpublicatie

Veranderkompas

Praktijkgids voor veranderaars

Voorpublicatie Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9797090124136
Direct te downloaden
Gratis voorpublicatie

Samenvatting

Veranderen is een vak. Alleen door te doen en jezelf de juiste vragen te stellen, kun je er beter in worden. Dit boek biedt houvast aan iedere professional die voor een veranderopgave staat.

Veel veranderingen in organisaties zijn onnodig of zelfs onverstandig. Ze maken meer kapot dan dat ze goed doen. Dat kan anders en beter. Door veranderen te benaderen als een vak en ermee aan de slag te gaan in de praktijk kun je er beter in worden. Beter staat hier niet voor sneller, meer of vaker, maar eerder voor moreel verantwoord (doen wat goed is), voorzichtiger (doen wat nodig is) en verstandig (doen wat werkt).

Het boek Veranderkompas biedt houvast aan alle professionals met een veranderopgave , of ze nu projectleider, adviseur of manager zijn. De auteur werkt een model uit aan de hand van negen veranderkundige vragen.

Het veranderkompas geeft zo stap voor stap inzicht in de veranderopgave waar je voor staat. Het boek reikt je de handvatten aan waarmee je jezelf de juiste vragen kunt stellen en helpt je om wezenlijke veranderingen te realiseren.

Specificaties

ISBN13:9797090124136
Taal:Nederlands
Bindwijze:voorpublicatie
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:40
Uitgever:Boom
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

Veranderkompas - 'Origineel, praktisch en diepgaand'
Thomas Cech | 20 januari 2021
Jelger Spijkerboer zet in zijn boek Veranderkompas uiteen hoe een professional op praktische wijze een verandering realiseert met het door hem ontwikkelde Veranderkompas.
Lees verder
Verandermanagement is een kwestie van steeds de juiste vragen stellen
Bert Peene | 10 november 2020
Benader veranderen als een vak, en dat betekent concreet: stel jezelf de juiste vragen. Dat is de boodschap van Jelger Spijkerboer in Veranderkompas.
Lees verder
Veranderkompas - 'Heel praktisch en volledig'
Marthe van der Molen | 7 oktober 2020
Aangezien ik zelf veel vanuit de ‘basis' van veranderkunde werk (daarmee bedoel ik het gedachtegoed van de Caluwé en Vermaak), ben ik benieuwd naar de nieuwe ‘take' op de aanpak van verandering die Veranderkompas belooft.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
8 stemmen
8
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Jelger Spijkerboer: ‘Organisatieverandering moet je benaderen als een echt vak’
Bert Peene 26 november 2020 Ondanks alle boeken en artikelen die in de loop der jaren over succesvol veranderen in organisaties zijn geschreven, is de veranderpraktijk er niet merkbaar op vooruit gegaan. Het lijkt erop dat al die publicaties voor die praktijk te weinig waarde hebben. Met zijn Veranderkompas wil hij collega-veranderaars voldoende houvast geven om daarin verandering te brengen.
preview
Veranderkompas - Houvast voor je eigen aanpak op maat
Jelger Spijkerboer 15 oktober 2020 Veranderkompas biedt houvast aan alle professionals met een veranderopgave , of ze nu projectleider, adviseur of manager zijn. De auteur werkt een model uit aan de hand van negen veranderkundige vragen. Een preview.

Over Jelger Spijkerboer

Jelger Spijkerboer is veranderkundige en zelfstandig adviseur. Hij werkt aan organisatieontwikkeling en verandering door professionals te versterken. Naast zijn advieswerk draagt hij als docent bij aan het professionaliseren van veranderaars, onder andere bij het Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde (Sioo).

Andere boeken door Jelger Spijkerboer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Veranderkompas