Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Drang naar samenhang

De psychologie van het begrijpen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789024443406
Verkooppositie 5793Hoogste positie: 5793
Direct te downloaden

Samenvatting

Waarom vallen zo veel mensen ten prooi aan bullshitting en nepnieuws? En waarom vinden complottheorieën zo breed gehoor? Een belangrijke reden daarvoor is de menselijke drang naar samenhang, de drang om losse feiten tot ordelijke verhalen te smeden. In ons dagelijks leven hebben we daarvan doorgaans veel voordeel, bijvoorbeeld bij het begrijpen van films, landkaarten, verkeersborden, grafieken en het gedrag van anderen.

Maar diezelfde impuls kan tot misverstanden leiden wanneer we geconfronteerd worden met zeer complexe gebeurtenissen, zoals een pandemie of een verkiezingsstrijd. Wanneer we in de onoverzichtelijke stroom aan informatie naarstig op zoek gaan naar een keurig sluitend verhaal, is de kans groot dat we onszelf een rad voor ogen draaien. De werkelijkheid kent namelijk geen auteur.

Aan de hand van talrijke voorbeelden uit cultuur, politiek, sport en wetenschap doet Rolf Zwaan op lichtvoetige wijze uit de doeken hoe we de wereld om ons heen begrijpen. Hij beschrijft niet alleen de voordelen van dat haast automatische proces, maar juist ook de valkuilen én hoe we die het best kunnen omzeilen. Dit boek is geschikt voor iedereen die zoekt naar een adequate omgang met de stortvloed aan informatie waarmee we dagelijks worden geconfronteerd.

Specificaties

ISBN13:9789024443406
Trefwoorden:samenhang
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:208
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:20-9-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Drang naar samenhang