Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Emotionele intelligentie

Emoties als sleutel tot succes

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789025438173
Verkooppositie 5223
Direct te downloaden

Samenvatting

Psycholoog Daniel Goleman introduceerde voor een breed publiek het begrip emotionele intelligentie (eq). Het voelende brein bezit zelfkennis, zelfbeheersing, geestdrift en het vermogen eigen emoties te herkennen en zichzelf te motiveren. Emotionele vaardigheden blijken niet alleen belangrijker te zijn dan rationele, ze zijn ook van doorslaggevend belang voor succes in werk en relaties en voor ons lichamelijk welbevinden.

Specificaties

ISBN13:9789025438173
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:448
Uitgever:Olympus
Druk:1
Verschijningsdatum:4-7-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

nieuws
Intelligentie zit in oudere breinstructuren
Ger Post 16 mei 2013 Het is een van de meest vaststaande theorieën in de wetenschap: de sleutel van onze intelligentie ligt in onze frontale kwabben, achter ons voorhoofd. Dat zijn dan ook de structuren die in talloze wetenschappelijke artikelen en boeken worden gelinkt aan intelligentie. De frontale kwabben spelen bijvoorbeeld een sleutelrol in Daniel Golemans boeken ‘Sociale intelligentie en Emotionele intelligentie. Maar ook in boeken over creativiteit, zoals Jonah Lehrers Imagine: hoe creativiteit werkt.
nieuws
Opletten! Wees zuinig op je aandacht
Ger Post 15 maart 2013 Net op het moment dat je in een moeilijke zin zit, komt er een email binnen. Meteen ben je afgeleid en is de zin uit je hoofd. Het zijn herkenbare ergernissen die ervoor zorgen dat je uiteindelijk vaak meer tijd kwijt bent aan het werk en, zoals uit recent onderzoek blijkt, ervoor zorgen dat je twee keer zoveel fouten maakt.
nieuws
Nieuwe boeken (1): de breinmode duurt voort
Hans van der Klis 1 maart 2013 Aangejaagd door het succes van Ons feilbare denken van Daniel Kahneman en Wij zijn ons brein van Dick Swaab verschijnt er dit voorjaar ook weer een stapel managementboeken die de werking van het brein en het onbewuste als onderwerp heeft. De kunst van het verleiden van klanten én medewerkers: de neurowetenschap is er nog lang niet klaar mee.
Alle interviews en artikelen (3)

Over Daniel Goleman

Daniel Goleman is psycholoog. Hij studeerde psychologie aan Harvard University en was hoofdredacteur van Psychology Today. Hij is de bedenker van het begrip 'emotionele intelligentie' en auteur van het gelijknamige boek. 'Emotionele intelligentie' verscheen in 1996 en werd in meer dan twintig talen vertaald.

Andere boeken door Daniel Goleman

Inhoudsopgave

Voorwoord

De uitdaging van Aristoles

Deel 1: Het emotionele brein
Deel 2: De aard van de emotionele intelligentie
Deel 3: Het toepassen van emotionele intelligentie
Deel 4: Buitenkansen
Deel 5: Emotionele ontwikkeling

Appendix
Noten
Nawoord
Register

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Emotionele intelligentie