Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

The spirit of the Valley

Extreme inspiratie uit het nieuwe wilde Westen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789401426800
Niet meer leverbaar.
21,99

Samenvatting

Hoe de geest van Silicon Valley ondernemers inspireert om de wereld opnieuw uit te vinden.

Wat gebeurt er als je twintig succesvolle CEO's samenbrengt en hen een week lang laat rondtoeren in Silicon Valley? Als 'schoolboys and -girls in a candy store' geven ze hun ogen de kost. Ze bezoeken Apple, Google, Tesla, Space X, Yahoo en nog veel meer ronkende namen. Ze praten met de nieuwe generatie van wonderboys en wondergirls wiens enige ambitie het is om elk gevestigd businessmodel onderuit te halen en de wereld ten goede te veranderen.

Opnieuw, want Silicon Valley is al decennialang hét belangrijkste innovatiecentrum ter wereld. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Dit boek wil de geest van Silicon Valley vatten. Wat maakt die cultuur zo anders? En wat houden de jonge geeks van Silicon Valley voor ons in petto? Hoe hoog reikt de ambitie? En vooral ook, wat kunnen jonge ondernemers van hen leren?

Specificaties

ISBN13:9789401426800
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:228
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:22-9-2015

Expertrecensies (2)

The Spirit of the Valley - Extreme inspiratie uit het nieuwe Wilde Westen
Leo Dijkema | 8 juni 2016
Heeft u ook een bezoek aan Silicon Valley op uw wensenlijstje staan? Om eens ondergedompeld te worden in de ‘spirit of the valley’? Dan is het boek van Peter Hinssen, Harry Demey, Steven Van Belleghem & friends een mooie voorbereiding.
Lees verder
The Spirit of the Valley
Patrick Davidson | 16 februari 2016
Wie in amper twee uurtjes wil begrijpen waardoor Silicon Valley het epicentrum van technologische innovatie is geworden kan met een gerust hart The Spirit of the Valley van Peter Hinssen, Harry Demey en Steven Van Belleghem aanschaffen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
5 stemmen
4
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Steven Van Belleghem: Op jacht naar de spirit van Silicon Valley
Hans van der Klis 23 november 2015 Wat is het geheim van Silicon Valley? En kun je de dadendrang van dit Amerikaanse innovatiewalhalla ook vertalen naar de Europese situatie? Steven Van Belleghem nam twee jaar geleden voor het eerst twintig ondernemers en managers mee op studiereis naar Silicon Valley en kwam met een tastbaar resultaat terug.
nieuws
Sjakie in de Valley
Bertrand Weegenaar 12 november 2015 Sjakie in de Chocoladefabriek. Zo voelden de auteurs van The Spirit of the Valley zich. Ondernemende Sjakies in de bedrijfsfabriek die Silicon Valley heet. In 2014 maakten onder andere Peter Hinssen, Harry Demy en Steven Van Belleghem een studiereis naar het start-up walhalla en bezochten oudgedienden als Google en Yahoo, maar ook opkomende machten als SpaceX, Quid en Coursera.

Over Peter Hinssen

Peter Hinssen is serieondernemer, adviseur, keynotespeaker en auteur. Hij is een veelgevraagd opiniemaker met een toonaangevende visie op innovatie, leiderschap en de impact van het digitale op de samenleving en het bedrijfsleven. Hij is docent bij verschillende businessopleidingen, onder andere aan de London Business School (VK) en MIT in Boston. Peter heeft nexxworks opgericht met als doel organisaties te helpen om fluïde te worden, te innoveren en succesvol te zijn in de 'Day After Tomorrow'.

Andere boeken door Peter Hinssen

Over Steven Van Belleghem

Steven Van Belleghem is inspirator, coach en adviseur binnen zijn eigen bedrijf B-Conversational. Hij begeleidt bedrijven om zich aan te passen aan de hedendaagse consument. Daarnaast is hij parttime marketing professor aan de Vlerick Business School. Hij is auteur van 'De Conversation Manager' (winnaar van de PIM literatuurprijs in 2010 en meer dan 30.000 verkochte exemplaren), 'De Conversation Company', 'When digital becomes human' en 'The offer you can't refuse'. Steven Van Belleghem is een veel gevraagde spreker in binnen- en buitenland en verzorgt zowel keynotes alsmede workshops en business coaching sessies.

Andere boeken door Steven Van Belleghem

Over Harry Demey

Harry Demey groeide op in een arbeidersmilieu op ’t Kiel en is autodidact. Hij is CEO van het reclamebureau LDV United. Hij stond mede aan de wieg van de campagne ‘’t Stad is van iedereen’.

Andere boeken door Harry Demey

Inhoudsopgave

INTRODUCTIE

-DE SPIRIT? ONGRIJPBAAR! EN TOCH
-EEN KLEINE GESCHIEDENIS VAN DE BEGINJAREN
-GOESTING FOREVER…
-DE VALLEYCULTUUR: WAT HET DAAR ZO ANDERS MAAKT
-WHAT THE HELL IS HAPPENING?
-DE IMPACT VAN DISRUPTIE EN VERDER
-OVER WAT ER VAN EEN WILD IDEE IN HUIS KAN KOMEN
-HOW TO SURVIVE IN A BLURRY WORLD?
-WEES VLOEIBAAR EN MAAK HET DE KLANT NIET MOEILIJK
-HOW TO EVOLVE? LESSEN UIT DE VALLEY
-TIPS VOOR JONGE DURVERS

SLOTWOORD
BRONNEN EN GECITEERDE WERKEN

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The spirit of the Valley