Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op alle fronten

De leerschool van een journalist

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789493256736
Verkooppositie 3325Hoogste positie: 3325
Direct te downloaden

Samenvatting

In de zomer van 2021 stond CNN-verslaggever Clarissa Ward voor de camera terwijl ze als eerste journalist de talibanstrijders in Kabul aan een kritisch vragenvuur onderwierp. Ward is een wereldwijd geroemde verslaggever van conflicten in een tijd waarin er geen vast front meer is. Eerder maakte ze reportages vanuit Syrië, Egypte, Irak, Libanon, China en Rusland. Ze
heeft de toename van geweld in de wereld zien groeien en gedocumenteerd. Op moedige en empathische wijze lukt het Ward om de moeilijkste verhalen begrijpelijk te vertellen.

Na een geprivilegieerde maar eenzame jeugd vond Ward na 9/11 haar roeping als oorlogscorrespondent. Tijdens het hoogtepunt van de oorlog in Irak volgde ze mariniers op hun missie en ze deed verslag van vele andere conflicten. Maar nergens was ze zo aanwezig als in het door haar geliefde Syrië van waaruit
ze indrukwekkende reportages bracht. Ze werkte daar samen met rebellen en deed onderzoek naar westerse extremisten en hun aantrekking tot IS: geen enkele andere journalist bracht zo uitgebreid en onbevreesd verslag uit. In 2018 kreeg Ward een zoon, waardoor de blik waarmee ze naar de conflicten kijkt een heel nieuw perspectief kreeg.

Specificaties

ISBN13:9789493256736
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:376
Druk:1
Verschijningsdatum:5-10-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Clarissa Ward

Clarissa Ward (1980) is chief International correspondent bij CNN. Ze groeide op in London en New York, studeerde cum laude af aan de Yale University en woont in Londen. Al vijftien jaar maakt ze reportages vanuit conflictgebieden over de hele wereld. Ze begon haar carrière bij nieuwszender Fox en werkte daarna voor CBS en ABC en inmiddels zeven jaar voor CNN. Ze won vele awards voor haar journalistieke werk, waaronder zeven Emmy Awards.

Andere boeken door Clarissa Ward

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op alle fronten