Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
-
Inloggen
-- Inloggen
  • accountoverzicht
  • bestellingen
  • facturen betalen
  • downloadcentrum
  • summaries
  • gegevens
  • nieuwsbrief
  • partnerprogramma
  • financieel
  • inloggen
  • uitloggen

Uw winkelwagen

Naar winkelwagen Verder winkelen
Managementboeken
Alle managementboeken
  • Direct naar
    • Managementboek TOP 100
    • AI-books
    • Leiderschap
    • Auteur in de spotlight
    • Online Magazine
  • Rubrieken
    • Advisering
    • Algemeen management
    • Coaching en trainen
    • Communicatie en media
    • Economie
    • Financieel management
    • Inkoop en logistiek
    • Internet en social media
    • IT-management / ICT
    • Juridisch
    • Leiderschap
    • Marketing
    • Mens en maatschappij
    • Non-profit
    • Ondernemen
    • Organisatiekunde
    • Personal finance
    • Personeelsmanagement
    • Persoonlijke effectiviteit
    • Projectmanagement
    • Psychologie
    • Reclame en verkoop
    • Strategisch management
    • Verandermanagement
    • Werk en loopbaan
Overige boeken
Alle overige boeken
  • Direct naar
    • Bestseller 60
    • Fictie TOP 20
    • Non-fictie TOP 20
    • Spanning TOP 20
    • Jeugd TOP 10
    • Culinair TOP 10
  • Rubrieken
    • Cadeauboeken
    • Computer en informatica
    • Economie
    • Filosofie
    • Flora en fauna
    • Geneeskunde
    • Geschiedenis
    • Gezondheid
    • Informatief / professioneel
    • Jeugd
    • Juridisch
    • Koken en eten
    • Kunst en cultuur
    • Literatuur en romans
    • Mens en maatschappij
    • Naslagwerken
    • Paramedisch
    • Psychologie
    • Reizen
    • Religie
    • Schoolboeken
    • Spiritualiteit
    • Sport, hobby, lifestyle
    • Thrillers en spanning
    • Wetenschap en techniek
    • Woordenboeken en taal
Interactief leren
Alle seminars & trainingen
  • Direct naar
    • Live events
    • Online training
    • AI-Books
  • Online Magazine
    • Previews
    • Recensies
    • Interviews
    • Podcasts
    • Videos
  • Volg ons op
    • Spotify
    • YouTube
    • Instagram
    • Linkedin
Attenderingen
Attenderingen instellen
  • Algemeen
    • Recht op u af
    • Juridische attendering
    • Hiatensignalering juridisch
    • Seriesignalering
    • Herdruksignalering
    • Internationaal
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Periodieken
Alle periodieken
  • Algemeen
    • Uw periodieken
    • Verlengen / opzeggen
    • Openstaande claims
    • Bibliografische wijzigingen
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Boekseries
Alle boekseries
  • Algemeen
    • Uw serieabonnementen
    • Geadresseerden
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Nu lezen
Online Magazine
  • Direct naar
    • Recensies
    • Interviews
    • Previews
    • Opinie
    • Actueel
    • Podcasts
    • Videos
  • Lees over
    • Algemeen management
    • Coachen en trainen
    • Leiderschap
    • Marketing
    • Organisatiekunde
    • Strategisch management
    • Verandermanagement
    • meer onderwerpen...
  • Recente artikelen
010-4731397
Klantenservice
Mijn account
Mijn bestellingen
010-4731397
Boeken Financieel management Accounting and Financial Management in Foodservice Operations
Accounting and Financial Management in Foodservice Operations
David Hayes Meer over de auteurs
David Hayes, Jack Ninemeier

Accounting and Financial Management in Foodservice Operations

Paperback Engels 2023 9781394208869
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen
123,40
In winkelwagen
 
Stel een vraag over dit boek
Samenvatting Specificaties Inhoudsopgave

Samenvatting

A concise and easy-to-follow guide to the principles of accounting and finance as they apply to running foodservice operations.

Accounting and Financial Management in Foodservice Operations is an up-to-date and straightforward treatment of the financial standards and concepts owners and operators need to successfully run a foodservice operation.

Learn how to understand and assess the financial performance of a foodservice business by using professionally prepared financial reports. The book explains the Uniform System of Accounts for Restaurants (USAR), as well as how to read income statements, balance sheets, and statements of cash flows. It discusses how to calculate a break-even point and demonstrates pricing tips to help owner/operators create a profitable menu.

Other contents include:
- A thorough introduction to controlling food and beverage product costs
- Practical discussions of how to manage the cost of labor and staffing, as well as how to prepare an accurate operating budget
- Hands-on strategies for comparing planned and budgeted operating results to actual financial results

Perfect for students in foodservice-related courses, Accounting and Financial Management in Foodservice Operations will also benefit foodservice establishment owners and operators and professionals working in colleges, hospitals, nursing homes, and more.

Trefwoorden

financieel management   accounting   horeca   foodservice   kostenbeheersing   jaarrekening   resultatenrekening   balans   kasstroomoverzicht   prijsbepaling   boekhouden   budgetteren   break-even analyse   food cost   personeelskosten   winstgevendheid   kostenstructuur   vaste kosten   variabele kosten   inkomstenstromen   financiële analyse   menuengineering   ratio-analyse   inventarisbeheer   GAAP   USAR   beverage cost   cashflow   controlesystemen   depreciatie  

Trefwoorden

Specificaties

ISBN13:9781394208869
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:384
Uitgever:John Wiley & Sons
Verschijningsdatum:4-12-2023
Hoofdrubriek:Financieel management
Serie:Foodservice Operations: The Essentials

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!
Schrijf een recensie
Lees ons recensiebeleid
Uw cijfer
?
Log in om te stemmen

Inhoudsopgave

Preface ix
Acknowledgments xiii
Dedication xv

1 Fundamentals of Accounting and Financial Management 1
Professional Accounting 2
Accounting for Effective Financial Management 3
Accounting Specializations 5
Users of Accounting Information 10
The Uniform System of Accounts for Restaurants (USAR) 11
Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) 13
The Mechanics of Financial Management 20
Bookkeeping 20
Summary Accounting 21
Financial Analysis 21
Ethics in Accounting 22

2 The Mechanics of Accounting 27
Recording Business Transactions 28
The Basic Accounting Equation 29
Accounts Used in the Basic Accounting Equation 31
Asset Accounts 32
Liability Accounts 33
Owners’ Equity Accounts 34
Revenue and Expense Accounts 35
Recording Changes to the Basic Accounting Equation 37
Double- Entry Accounting 38
The Journal and General Ledger 39
Credits and Debits 40
Security of Financial Data 48

3 The Income Statement 55
The Importance of the Income Statement 56
Users of the Income Statement 59
Frequency of Income Statement Preparation 63
USAR Income Statement Format 64
Sales (Revenue) 65
Total Cost of Sales 66
Total Labor 68
Prime Cost 70
Other Controllable Expenses 71
Non- Controllable Expenses 75
Profits (Income) 77
Ebitda 78
Utilizing the Income Statement 80
Supporting Schedules 80
Comparative Analysis 81

4 The Balance Sheet 88
The Importance of the Balance Sheet 89
Users of the Balance Sheet 90
Limitations of the Balance Sheet 94
USAR Balance Sheet Format 95
Assets 95
Liabilities and Owners’ Equity 104
Analysis of the Balance Sheet 107
Ratio Analysis 107
Vertical Analysis 114

5 The Statement of Cash Flows 120
The Importance of Cash Flow 121
Sources and Uses of Funds 125
Creating the Statement of Cash Flows 131
Cash Flow from Operating Activities 133
Cash Flow from Investing Activities 138
Cash Flow from Financing Activities 139
Net Changes in Cash 140
Supplementary Schedules 142
Statement of Cash Flows Analysis 145

6 Understanding Costs and Break- even Analysis 150
The Importance of Understanding Costs 151
Types of Costs 152
Fixed and Variable Costs 153
Mixed Costs 156
Step Costs 163
Direct and Indirect (Overhead) Costs 164
Controllable and Non- Controllable Costs 165
Other Types of Costs 166
Break-even Analysis 170
Computation of Break- even Point 172

7 Profitable Pricing 181
Pricing for Profits 182
The Importance of Price 182
The Operator’s View of Price 183
The Guest’s View of Price 184
Factors Affecting Menu Pricing 185
Economic Conditions 186
Local Competition 187
Level of Service 187
Type of Guest 188
Product Quality 188
Portion Size 189
Delivery Method 190
Meal Period 191
Location 191
Bundling 192
Methods of Food and Beverage Pricing 194
Cost-based Pricing 194
Contribution Margin- based Pricing 197
Evaluation of Pricing Efforts 199
Menu Engineering 199
Calculating Popularity (Number Sold) 199
Calculating Weighted Contribution Margin 200
Menu Modifications 203

8 Food and Beverage Cost Control 207
The Importance of Food and Beverage Cost Control 208
Sales Forecasts 209
Standardized Recipes 212
Purchasing and Receiving Products 214
Purchasing Food and Beverage Products 214
Receiving Products 218
Managing Inventory and Production 223
Placing Products in Storage 223
Maintaining Product Security 225
Managing Production 226
Controlling the Cost of Sales Percentage 228
Controlling Food Costs 228
Controlling Beverage Costs 229
Optimizing Cost of Sales 231

9 Labor Cost Control 238
The Importance of Labor Cost Controls 239
Total Labor Costs 239
Factors Affecting Total Labor Costs 241
Accounting for Total Labor Costs 246
Types of Labor Costs 247
Accounting for Labor Costs 247
Assessment of Total Labor Costs 251
Sales per Labor Hour 252
Labor Dollars per Guest Served 253

10 Operating Budgets 263
The Importance of Operating Budgets 264
Types of Operating Budgets 264
Advantages of Operating Budgets 265
Creating an Operating Budget 266
Revenue Forecasts 268
Expense Forecasts 270
Monitoring the Operating Budget 276
Comparing Planned Results to Actual Results 277
Modifying the Operating Budget 283

11 Cash and Revenue Control 288
The Importance of Revenue Control 289
External Threats to Revenue Security 290
Internal Threats to Revenue Security 291
Developing a Revenue Security Program 296
Objectives of Internal Revenue Control 296
Elements of Internal Revenue Control Systems 297
Implementing and Monitoring a Revenue Security Program 299
Verification of Product Issues 300
Verification of Guest Charges 302
Verification of Sales Receipts 303
Verification of Sales Deposits 303
Verification of Accounts Payable (AP) 305

12 Accounting for Fixed and Other Assets 310
Accounting for Fixed Assets 311
Recording Fixed Asset Purchases 312
Depreciating Fixed Assets 314
Straight-Line Depreciation 314
Double Declining Balance Depreciation 315
Other Issues Related to Fixed Assets 317
Uniforms, Linens, China, Glass, Silver, and Utensils 317
Disposal of Fixed Assets 318
Exchange of Fixed Assets 319
Accounting for Other Assets 321
Choosing Professional Accounting Assistance 322
Monitoring Evolving Accounting Issues 327

Glossary G-1
Index I-1

Aanbevolen live events...

donderdag 02-10-2025

Strategisch veranderen en samenwerken bij maatschappelijke opgaven

Collegereeks

Mensen die dit boek kochten, kochten ook...

  • Financieel management
    Kees van Alphen
    Financieel management
    € 29,95
  • Financiën voor commissarissen en toezichthouders
    Mieke Pigeaud-Wijdeveld
    Financiën voor commissarissen en toezichthouders
    € 37,50
  • BIV in praktijk
    Jon Bergsma
    BIV in praktijk
    € 73,50
  • Financieel Inzicht voor Managers - Zo werkt het!
    Dennis Vink
    Financieel Inzicht voor Managers - Zo werkt het!
    € 49,95
  • Financieel management in de gezondheidszorg
    Gijs Hiltermann
    Financieel management in de gezondheidszorg
    € 35,00
  • Miljonair in loondienst
    Aad van der Zalm
    Miljonair in loondienst
    € 20,00

Managementboek Top 100

Bekijk de volledige Managementboek Top 100

Rubrieken

  • advisering
  • algemeen management
  • coaching en trainen
  • communicatie en media
  • economie
  • financieel management
  • inkoop en logistiek
  • internet en social media
  • it-management / ict
  • juridisch
  • leiderschap
  • marketing
  • mens en maatschappij
  • non-profit
  • ondernemen
  • organisatiekunde
  • personal finance
  • personeelsmanagement
  • persoonlijke effectiviteit
  • projectmanagement
  • psychologie
  • reclame en verkoop
  • strategisch management
  • verandermanagement
  • werk en loopbaan
Uw cookie-instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Om deze externe content te kunnen tonen is nodig dat u toestemming geeft voor het zetten van persoonlijke en marketingcookies. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In onze cookieverklaring vindt u meer informatie.

Functionele cookies
Deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website, zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Persoonlijke en marketingcookies
Wij gebruiken cookies voor statistieken om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Zo kunnen wij onze website verbeteren. Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker.
Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Klantenservice

Over ons Contact Voorwaarden Bestellen en retourneren Lezen en luisteren Voor auteurs Recensiebeleid Partnerprogramma

Zakelijk

Zakelijke diensten Partnerprogramma Cadeaubonnen

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met relevante interviews en recensies, inspirerende events en de beste acties.
PRETTIG KENNIS MAKEN
Thuiswinkel waarborg Algemene voorwaarden Privacy Cookies Cookie instellingen Service & Contact Over ons
© 2025 Mainpress BV

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Accounting and Financial Management in Foodservice Operations

        Accounting and Financial Management in Foodservice Operations
        David Hayes , Jack Ninemeier
        /
        loader
        Recensiebeleid
        Noordhoff terugkoopgarantie

        Noordhoff koopt jouw boek terug, zonder zorgen!

        Heb je jouw boeken niet meer nodig?

        Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.

        Volledige informatie op Noordhoff.nl

        AI-book

        Wat is een AI-book?

        Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
        Meer informatie over AI-books

        ?

        Geef uw beoordeling

        Accounting and Financial Management in Foodservice Operations

        Verwijder uw beoordeling