Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

The Starfish and The Spider

The unstoppable power of leaderless organizations

Paperback Engels 2008 9781591841838
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Als je een spin onthoofd, gaat hij dood. Maar als je een zeester van een arm ontdoet, groeit er een nieuwe. En die ene arm kan zelfs uitgroeien tot een nieuwe zeester. Traditionele topdown organisaties zijn als spinnen, maar tegenwoordig kunnen zeesterorganisaties de wereld veranderen.

In 'The Starfish and the Spider' beargumenteren Ori Brafman en Rod Beckstrom dat organisaties in twee categorieën te verdelen zijn: de traditionele spinnen met een rigide hiërarchie en topdown leiderschap en de revolutionaire zeester, die vertrouwt op de kracht van relaties.

U leest in dit boek wat er gebeurt wanneer de zeester de confrontatie aangaat met de spin (zoals in de muziekindustrie gebeurde met Napster, Kazaa en andere P2P die daarop volgden). Het onthult hoe gevestigde bedrijven, van IBM tot de Amerikaanse overheid, ook de zeesterprincipes kunnen omarmen om succesvol te zijn.

Specificaties

ISBN13:9781591841838
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Portfolio
Druk:1
Verschijningsdatum:16-5-2022
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
The Starfish and The Spider
Dirk Houtgraaf | 24 mei 2013
Apaches, Anonieme Alcoholisten, Al Qaida, eMule, Wikipedia: ze worden allen gerekend tot de 'zeesterren'. Dat wil zeggen organisaties zonder duidelijke centrale aansturing, gebouwd rondom een aantal (vijf) principes. Starfish (zeesterren) zijn regeneratief. Dat wil zeggen, ze kunnen wel een paar poten missen en toch overleven. Sterker nog: er komen er meer voor terug en vaak dan ook nog in een aangepaste gedaante. Vergelijk dat eens met de gecentraliseerde organisaties waar wij allen deel van uitmaken, de 'spinnen'. Daar is een centrale aansturing ('de kop'). Wordt die geraakt, dan is er geen overleven meer mogelijk. En er is al zeker geen spraken van enig regeneratief vermogen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ori Brafman

Ori Brafman is al zijn hele leven ondernemer en heeft onder meer een belangengroep voor gezondheidsvoeding opgericht. Hij heeft samen met Rod A. Beckstrom een netwerk van CEO's die werken aan goededoelenprojecten opgezet.

Andere boeken door Ori Brafman

Over Rod Beckstrom

Rod A. Beckstrom heeft vele start-ups op zijn naam staan, waaronder een bedrijf dat de basis vormt voor andere hightech-startups. Beckstrom heeft in vele private en non-profitbesturen gezeten.

Andere boeken door Rod Beckstrom

Inhoudsopgave

Introduction

1. MGM's mistake and the apache mystery
2. The spider, the starfish, and the president of the internet
3. A sea of starfish
4. Standing on five legs
5. The hidden power of the catalyst
6. Taking on decentralization
7. The combo special: the hybrid organization
8. In search of the sweet spot
9. The new world

Sources
Acknowledgements
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Starfish and The Spider