Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Leerboek HRM

Paperback Nederlands 2021 9789001749781
EvergreenMeer dan 1000x verkocht
Verkooppositie 7031404 dagen in de top 100
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑06‑2021
72,50

Samenvatting

- Al meer dan 30 jaar het ultieme leerboek voor aankomende HRM-professionals
- wetenschappelijke basis en ruime aandacht voor actuele ontwikkelingen en trends
- volop handige hulpmiddelen en voorbeelden

Leerboek HRM beschrijft op heldere wijze de fundamenten van het vak en houdt daarbij rekening met de grote diversiteit in organisaties. Het boek is ingedeeld in drie overzichtelijke thematische blokken: het plannen en stromen, het motiveren, sturen en ontwikkelen van medewerkers en het verduurzamen van HRM. Het boek bevat allerlei handige hulpmiddelen zodat je de leerstof makkelijker tot je neemt. Actuele voorbeelden illustreren de begrippen en thema's, kernbegrippen worden herhaald in de marges en ieder hoofdstuk eindigt met een overzichtelijke samenvatting.

Alle hoofdstukken in deze vierde editie hebben een algemene update gekregen aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen in het HRM-vakgebied. Aan het onderwerp inzetbaarheid en werkvermogen wordt nu een apart hoofdstuk gewijd. Daarnaast is er meer aandacht voor duurzaamheid als thema bij blijvende inzetbaarheid en de koppeling tussen loopbanen en duurzame HRM. Verder worden in deze editie de drie gangbare managementsystemen performance-, competentie- en talentmanagement in samenhang met elkaar besproken.

Motivatie van de auteurs om dit boek te schrijven "Het boek is ontwikkeld vanuit de principes van wetenschappelijke onderbouwing, volledigheid en studeerbaarheid. Dat wordt in het werkveld en het onderwijs gewaardeerd".

Het boek is in eerste instantie ontwikkeld als basisboek voor opleidingen Human Resource Management/Personeelsmanagement en als overzichtswerk voor beroepen die daar verwant aan zijn. Daarnaast blijkt het boek ook een betrouwbaar naslagwerk voor HRM- professionals die reeds lang werkzaam zijn.

Specificaties

ISBN13:9789001749781
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:500
Uitgever:Noordhoff
Druk:4
Verschijningsdatum:1-6-2021

Expertrecensies (1)

José Otte | 29 november 2010
Het 'Leerboek personeelsmanagement' beleefde in 2009 zijn twintigste verjaardag en had in totaal vijf revisies. De zesde editie verschijnt onder de titel 'Leerboek HRM' en de tekst is ingrijpend gewijzigd. Zoals in de voorgaande edities zijn de drie centrale activiteitendomeinen: plannen en beheersen van personeelsstromen; motiveren en sturen; ontwikkelen van mens en organisatie.Lees verder

Over Albert Kampermann

Dr. Albert Kampermann is werkzaam bij de Open Universiteit en heeft vele cursussen ontwikkeld op het terrein van strategisch humanresourcesmanagement, leiderschap en organisatieverandering. Als projectmanager heeft hij vormgegeven aan de Loopbaanuniversiteit, een afdeling waarin diensten en producten worden ontwikkeld voor managers en medewerkers rond loopbaanmanagement.

Andere boeken door Albert Kampermann

Over Frits Kluijtmans

Frits Kluijtmans is hoogleraar Strategisch HRM bij de Open Universiteit Nederland en is bekend om zijn standaardwerk omtrent personeelsmanagement, het 'Leerboek Personeelsmanagement', dat nog steeds met veel succes wordt gebruikt bij een diversiteit aan opleidingen.

Andere boeken door Frits Kluijtmans

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leerboek HRM