Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator

Paperback Nederlands 2020 9789012406499
Verkooppositie 1251Hoogste positie: 245
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In de Mediationreeks worden de aspecten van mediation in afzonderlijke delen behandeld, waaronder de juridische, communicatieve, organisatiekundige en de sociaalwetenschappelijke kanten ervan. De inhoud van de delen is gebaseerd op de huidige stand van de theorieontwikkeling en de behandeling ervan richt zich vooral op de relevantie voor de praktijk. De reeks wil zo een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied. De afzonderlijke delen kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van opleidingen en trainingen en als naslagwerk voor de ervaren mediator. Ze vervullen ook een rol bij de professionalisering en registratie van mediators in Nederland.

In Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator beschrijft de auteur de meest in aanmerking komende interventietechnieken voor de mediator. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, de oplossingsgerichte gesprekstherapie, coaching en organisatieontwikkeling.

De auteur heeft het beoordelingsinstrument ontwikkeld om de beroepsvaardigheden van de mediator vast te stellen in het kader van de registratie tot MfN-registermediator. Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator bevat de nieuwe, in 2016 herziene versie van dit instrument en kan zo dienen als ondersteuning bij de voorbereiding van het assessment bij de registratie.

Deze zevende druk bevat een nieuw, extra hoofdstuk 6 over ‘de mediator aan het werk’, waarmee de voorbereiding op dit assessment verder kan worden ondersteund.

Specificaties

ISBN13:9789012406499
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Sdu
Druk:7
Verschijningsdatum:24-11-2020
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
Jongbloed:Mediation / ADR

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hugo Prein

Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op mediation en was tot voor kort seniordocent bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Conflicthantering en Mediation, Benaderingen en inspiratiebronnen van Mediation en diverse hoofdstukken in Het Handboek Mediation en geeft opleidingen en trainingen.

Andere boeken door Hugo Prein

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator