Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Toepassing en rechtskarakter van de groepsvrijstelling van artikel 2:403 BW

Gebonden Nederlands 2022 9789013162868
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Deze titel behandelt het rechtskarakter van de 403-verklaring en de daaruit voortvloeiende rechten. De publicatie bevat daarnaast een diepgaande juridische analyse voor de meest voorkomende praktijkproblemen rondom de groepsvrijstelling. Dit maakt de titel uniek in z’n soort en van grote waarde voor advocaten, praktijkjuristen, onderzoekers en studenten.

Bedrijven worden vandaag de dag steeds groter en bestaan vaker uit vennootschapsrechtelijke structuren. Dit zorgt voor een toename in het gebruik van de groepsvrijstelling. Deze vrijstelling vermindert administratieve lasten en biedt discretie. Door deze toename zoeken schuldeisers naar verhaalsmogelijkheden en zullen zij vaker een beroep doen op de 403-verklaring.

Toepassing en rechtskarakter van de groepsvrijstelling van artikel 2:403 BW behandelt het rechtskarakter van de 403-verklaring en de daaruit voortvloeiende rechten op diepgaande wijze. De titel geeft een wetenschappelijke analyse die is ingegeven door een behoefte uit de juridische praktijk. De uitgave biedt daarom niet alleen een wetenschappelijke, maar ook een praktische benadering van problemen rondom de groepsvrijstelling. Dit is bovendien de enige titel waarbij de meest voorkomende praktijkproblemen rondom de groepsvrijstelling worden behandeld.

Van der Heijden Instituut
Het Van der Heijden Instituut werd in 1966 opgericht als studiecentrum voor rechtspersonen- en vennootschapsrecht. Het heeft ten doel om op alle mogelijke wijzen bij te dragen tot de ontwikkeling en verdieping van deze onderdelen van het privaatrecht. Het Van der Heijden Instituut is onderdeel van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit Nijmegen.

In de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut verschijnen monografieën, proefschriften, congresbundels en uitkomsten van onderzoek naar de werking van regelgeving op het aangegeven onderzoeksterrein.

Toepassing en rechtskarakter van de groepsvrijstelling van artikel 2:403 BW is van grote waarde voor advocaten, praktijkjuristen, onderzoekers en de rechterlijke macht. De titel is ook zeker geschikt en interessant voor studenten.

Specificaties

ISBN13:9789013162868
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:680
Druk:1
Verschijningsdatum:23-6-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Toepassing en rechtskarakter van de groepsvrijstelling van artikel 2:403 BW