Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Gerard Heineken

De man, de stad en het bier

Paperback Nederlands 2020 9789021421667
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hij vormde de basis van de kleurrijke Heineken-geschiedenis: Gerard Adriaan Heineken – stichter van het gelijknamige bierimperium, aanjager van Amsterdams economische wederopstanding in de negentiende eeuw en grootvader van Freddy Heineken. Toch was er zo goed als niets over zijn leven bekend. Wie was deze man? En waarom werd hij na zijn vroege dood onmiddellijk tot de vergetelheid veroordeeld? Annejet van der Zijl kreeg als eerste toegang tot de familiearchieven en vond daarin het inspirerende, maar uiteindelijk ook tragische verhaal van een groot mens en industrieel.

Specificaties

ISBN13:9789021421667
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:6
Verschijningsdatum:3-3-2020
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Gerard Heineken
Eric van Arendonk | 1 juli 2014
‘Gerard Heineken de man, de stad en het bier’ is de volledige titel van deze biografie en die dekt de lading. Gerard Heineken is de oprichter van wat we kennen als het Heinekenconcern. Mijn kennis ging niet verder dan Freddy, waarvan ik natuurlijk wel wist dat hij niet de grondlegger was. Nu ben ik nieuwsgierig van aard en ben dus benieuwd hoe dit concern in de 19de eeuw ontstaan is. De geschiedenis is immers bepalend voor het heden en het heden bepaalt de toekomst.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Ze werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere bij opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust (Querido), over de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. Vier jaar later volgde Anna (Querido), haar veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, die werd bewerkt tot een succesvolle tv-serie en musical. Van Sonny Boy (Querido, 2004) werden alleen al in Nederland maar liefst 600.000 exemplaren verkocht. Het boek werd verfilmd en in acht talen vertaald. In 2010 verscheen haar spraakmakende biografie Bernhard. Een verborgen geschiedenis (Querido). Op dit boek promoveerde Annejet als historica. Ook werd het boek bekroond met de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek. Het eveneens geprezen Gerard Heineken. De man, de stad en het bier (Querido/Lubberhuizen) verscheen in 2014. De Amerikaanse prinses (Querido, 2015), over het veelbewogen leven van de peetmoeder van Beatrix, bezette wekenlang de eerste positie van De Bestseller 60. In 2018 publiceerde Annejet samen met Jo Simons haar eerste fictieboek: De val van Annika S. (The House of Books). Van der Zijl ontving in 2012 de Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland.

Andere boeken door Annejet van der Zijl

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gerard Heineken