Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789022558256. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Semco-stijl

Het inspirerende verhaal van de meest opzienbarende werkplek ter wereld

Paperback Nederlands 2022 9789022596807
10
Voormalig top 10Totaal 6 dagen
EvergreenTotaal 888 dagen
Verkooppositie 313Hoogste positie: 9
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Semco is in Brazilië het meest geliefde bedrijf om voor te werken: zonder vaste werktijden en andere verplichtingen, zoals bedrijfskleding. Velen bepalen zelf hoeveel ze verdienen, werknemers kiezen en beoordelen zelf hun baas, financiële informatie is beschikbaar voor iedereen - en er wordt winst gemaakt, veel winst.

Bij Semco werken ze in Semco-stijl: een nieuwe, menselijke, productieve, stimulerende en in alle opzichten lonende manier van werken. 'Semco-stijl' inspireert en daagt uit tot een nieuwe manier van werken.

Ondernemer en bestsellerauteur Ricardo Semler lapt alle conventionele regels van organisaties aan zijn laars. En met succes. Hij is president-directeur van het succesvolle Semco S/A, wereldwijd beroemd om zijn ongebruikelijke werkomgeving.

Specificaties

ISBN13:9789022596807
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:292
Uitgever:De Boekerij
Druk:31
Verschijningsdatum:13-7-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

Semco-stijl
Renze J. Klamer | 27 oktober 2016
Toen ik een aantal jaren geleden het boek van Stephen Covey (de zoon van…) ‘The speed of trust’ las, realiseerde ik me dat vertrouwen recht evenredig is met snelheid van handelen. Daar waar verbeterde technologie snelheid verhoogt, zal wantrouwen snelheid verlagen. 
Lees verder
Semco-stijl
Michiel Pieters | 22 mei 2009
In het boek 'Semco-stijl' beschrijft Ricardo Semler zijn eigen bedrijf, dat hij overnam van zijn vader toen hij net de twintig was gepasseerd. Hij vertelt op toegankelijke wijze de zeer ongebruikelijke stappen, inclusief alle successen en debacles, die hij met zijn medewerkers heeft gezet in een periode van 15 jaar. Hiermee maakte hij Semco tot wellicht het meest inspirerende bedrijf van Brazilië en ver daarbuiten. Een inspirerend boek voor iedereen die zijn of haar bedrijf leuker én productiever wil maken!
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
40 stemmen
24
13
3
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Management by samba
Ben Kuiken 18 juni 2010 Het wereldberoemde Braziliaanse bedrijf Semco heeft een GPS-groep om de bedrijfsfilosofie op koers te houden. Werknemers mogen komen en gaan wanneer ze willen en hebben grote vrijheid om hun werk te doen zoals zij denken dat goed is. Maar bij de vrijheid hoort ook iets anders: het nemen van verantwoordelijkheid. ‘Je mag best op vrijdagmiddag naar de bioscoop gaan, maar je moet dan wel zorgen dat je werk af is. Vooral de jongere generatie vergeet dat nog wel eens.’ Op zoek naar de erfenis van Ricardo Semler.
column
Een goed idee is gevaarlijk (vooral als je er maar een hebt)
Jaap Boonstra 1 mei 2010 Sommige managers hebben een goed idee om hun bedrijf te veranderen. Wat doe je als anderen dat idee niet zo sterk vinden. Doorzetten of bijstellen?

Over Ricardo Semler

Ondernemer en bestsellerauteur Ricardo Semler lapt alle conventionele regels van organisaties aan zijn laars. En met succes. Naast Het weekend van zeven dagen schreef hij ook dé managementklassieker 'Semco-stijl' en boven alles is hij president-directeur van het succesvolle Semco S/A, wereldwijd beroemd om zijn ongebruikelijke werkomgeving.

Andere boeken door Ricardo Semler

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Semco-stijl