Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Strategisch HRM - geheel herziene tweede druk

Erkennen, begrijpen en doen

Paperback Nederlands 2011 9789023248460
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wat is strategisch HRM en vooral: hoe realiseer je strategisch HRM? 'Strategisch HRM - erkennen, begrijpen en doen' geeft antwoord op deze vragen aan de hand van een onderbouwd en toepasbaar concept: de strategische HRM-kubus. De drie dimensies van de kubus bepalen gezamenlijk de kwaliteit van strategisch HRM in uw organisatie:

1 erkennen dat uw mensen het verschil maken tussen gemiddeld en goed;
2 begrijpen hoe uw mensen dat verschil kunnen maken;
3 doen, ervoor zorgen dat uw mensen het verschil maken tussen gemiddeld en goed.

'Strategisch HRM' gaat over veranderkunde. Eelke Pol behandelt zeven praktische verandertools, die de lezer helpen om strategisch HRM in de eigen organisatie te realiseren.

Deze tweede geheel herziene druk bevat een nieuw hoofdstuk over de strategische HRM-agenda: met welke stappen kom je tot een strategisch plan? En hoe wordt het spel tussen lijnmanagement en HRM-professionals goed gespeeld? Ook beschrijft Eelke Pol een nieuw HRM-rollenmodel, gebaseerd op ervaringen van meer dan honderd HRM-adviseurs die hebben meegewerkt aan zijn onderzoek. De epiloog bespreekt drie verandertrajecten op het gebied van strategisch HRM en met de quick scan kunt u het strategisch HRM van uw eigen organisatie beoordelen.

HRM-directeuren met praktijkervaring uit het bedrijfsleven en de not-for-profitsector (o.a. ASML, SNS REAAL en VU Medisch Centrum) geven hun reactie op de strategische HRM-kubus en delen hun ervaringen met strategisch HRM.

'Strategisch HRM - erkennen, begrijpen en doen' is een must voor elke HRM-professional, lijnmanager en directeur die de ambitie heeft strategisch HRM in de eigen organisatie op een hoger niveau te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789023248460
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Druk:2
Verschijningsdatum:2-11-2011
ISSN:

Expertrecensies (1)

Strategisch HRM
Ward Grootens | 4 juni 2009
Hoe praktisch kan strategisch HRM zijn? Het boek 'Strategisch HRM' is bedoeld voor HRM-professionals, lijnmanagers en directeuren die de ambitie hebben strategisch HRM in de eigen organisatie op een hoger niveau te brengen. Eelke Pol is erin geslaagd een praktisch hanteerbare en inspirerende aanpak te beschrijven. Hij gebruikt herkenbare voorbeelden uit de praktijk en biedt een krachtig en doordacht model.
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
9 stemmen
4
5
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Professionaliseringsprijs PGO Management Consultant voor Eelke Pol
Justin van Lopik 15 maart 2012 Eelke Pol, auteur van Strategisch HRM en recensent voor Managementboek, is bekroond met de Professionaliseringsprijs PGO Management Consultant.

Over Eelke Pol

Eelke Pol is een ervaren hrm-adviseur en momenteel werkzaam als manager Mensen, Middelen en Ondersteuning bij de Algemene Rekenkamer in Den Haag. In het verleden adviseerde Eelke als hrm-consultant zowel de overheid als profit- en non-profitorganisaties. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als trainer, spreker en docent bij verschillende opleidingen.

Andere boeken door Eelke Pol

Inhoudsopgave

Voorwoord

De tweede druk!

1. Waarom strategisch HRM?
2. Een strategisch en veranderkundig HRM-model
3. Erkennen dat mensen het verschil maken
4. Begrijpen hoe mensen het verschil maken
5. Doen: zorgen dat mensen het verschil maken
6. De strategische HRM-agenda
7. De inrichting van de HRM-afdeling: positionering, rollen en de HRM-leader
8. Epiloog

Bijlage 1 Quick scan

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Strategisch HRM - geheel herziene tweede druk