Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Leren coachen

Basisboek

Paperback Nederlands 2020
EvergreenMeer dan 1000x verkocht
Verkooppositie 2954
Nog niet verschenen, verwacht op 17‑08‑2020

Samenvatting

Deze zevende editie is geheel geactualiseerd, biedt meer praktische oefeningen en een betere aansluiting op de praktijk.

Leren coachen biedt een basis voor verdere ontwikkeling als coach. De coach is een begeleider die niet alleen het leren stimuleert, maar ook zijn expertise aanwendt om het leerproces op gang te brengen. Het sturen en stimuleren van leren vraagt om deskundigheid en zorgvuldigheid.

Aan de hand van een model worden de vijf fasen van het coachingsproces beschreven: contract, onderzoek, doelen en acties formuleren, uitvoeren en evalueren en afsluiten. Het model structureert dit proces en geeft houvast bij het methodisch werken. Ook gaan de auteurs in op de relatie coach-coachee. Deze is een van de belangrijke succesfactoren voor een geslaagd coachingstraject. Daarnaast besteden ze aandacht aan hoe de coach kan omgaan met feedback, confrontatie en weerstand en aan hoe de coach zijn handelen kan verantwoorden.

Leren coachen is bestemd voor mensen die zich de methodiek van het coachen eigen willen maken: leidinggevenden, personeelsmanagers, opleiders en mensen die collega’s (in mensgerichte beroepen) willen coachen. Het boek is ook geschikt voor externe coaches en kan eveneens worden gebruikt in studies en opleidingen.

Marinka van Beek is medegrondlegger van de Opleiding tot Coach en de leergang Teamcoach van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Zij werkt als zelfstandig coach voor individuen, teams en organisaties. Ineke Tijmes studeerde Duitse Taal- en Letterkunde en volgde de voortgezette opleidingen Vormingswerk, Management en de Supervisorenopleiding. Zij heeft veel ervaring als manager, trainster, docent, (leer)supervisor en coach.

Specificaties

ISBN13:9789024436149
Rubriek:Leiderschap
Trefwoorden:coachen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:178
Druk:7

Lezersrecensies

4.0 van de 5
8 stemmen
0
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leren coachen