Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Executive coaching

Hoe business en persoonlijke groei elkaar ontmoeten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789024452965
Direct te downloaden

Samenvatting

Executive coaching is een bijzondere vorm van coaching. Executive coaches begeleiden eindverantwoordelijke of senior managers. Hoe zij functioneren heeft een grote impact op de resultaten van de organisatie.

José Vos-Boven beschrijft de inzichten die ze als coach heeft opgedaan tegen de achtergrond van haar opleiding tot gestalttherapeut en kennis van collega-executive coaches. Zij behandelt de belangrijkste ideeën uit de gestalttheorie en geeft handvatten voor het vormgeven van executive coaching met het Experiential Coaching Model. Dit is de kapstok voor het boek en de basis voor het handelen van de executive coach. Het model sluit aan bij de persoonlijke ontwikkeling van executives gerelateerd aan zakelijke doelstellingen.

'Executive coaching' laat zowel coaches als executives zien hoe met behulp van coaching persoonlijke groei kan worden vormgegeven in relatie tot de business.

"Coaching heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van stigma naar status, van een laatste hulp bij disfunctionerende managers tot onontbeerlijke ruimte voor reflectie van leiders. José Vos-Boven heeft met Executive coaching een indrukwekkend compendium geschreven vol coachmethodieken en handzame reflectiematerialen dat zich uitstrekt van praktijk naar onderzoek, van businessvraag naar persoonlijke emotie, en van verwachtingen naar succesfactoren. Daarmee is Executive coaching tegelijk een neerslag van en een gids tot de wondere wereld van eigentijdse coaching." – Erik de Haan, hoogleraar Organisatieontwikkeling en coaching, Vrije Universiteit Amsterdam

Specificaties

ISBN13:9789024452965
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:21-3-2014
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Executive coaching
Maarten Fijnaut | 13 mei 2014
‘Hoe business en persoonlijke groei elkaar ontmoeten’, dat is de ondertitel van het eerste boek van José Vos-Boven. Met ‘Executive coaching’ legt ze de lat direct hoog, en met succes want dit geslaagde werk is een uitstekend debuut. 
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over José Vos-Boven

José Vos-Boven is Master Practitioner Coach NOBCO/EMCC en eigenaar van Vos~Boven Coaching for Growth. Zij begeleidt executives, senior managers, en ondernemers bij het verbeteren van hun performance, (nieuwe) invulling van hun loopbaan en levensvragen.

Andere boeken door José Vos-Boven

Inhoudsopgave

Introductie
Inleiding

1. Wat is executive coaching?
2. De executive als leider in zijn context
3. De theoretische achtergrond van executive coaching
4. Leren in executive coaching
5. De driehoek van executive, executive coach en organisatie
6. Het executive coachingproces
7. De 'executive coach'

Bijlagen
Referenties
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Executive coaching