Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Teams in flow

Negen elementen van topteams

Paperback Nederlands 2023 9789024456994
Verkooppositie 4551Hoogste positie: 111
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Een boek voor jou.
Dit boek gaat over het creëren van topteams. Een handboek met concrete tips voor wie de prestaties van zijn team wil verbeteren. Het is daarmee ook een boek over persoonlijk leiderschap. Het gaat over jou. Jij bent zelf het belangrijkste instrument om de prestaties van je team te verbeteren.

Een boek over teams.
Aandacht voor teams groeit. Exponentiële ontwikkelingen vragen om een groot adaptatievermogen van organisaties. Wendbaarheid is een cruciale competentie geworden. Teams zijn als een relatief kleine eenheid een belangrijk aangrijpingspunt om de wendbaarheid te vergroten. Steeds meer organisaties hebben teamontwikkeling op de strategische agenda gezet. Mede vanuit de wetenschap dat beter functionerende teams leiden tot meer bevlogenheid en daarmee tot meer productiviteit, een hogere kwaliteit en klanttevredenheid.

Een boek over de negen elementen van topteams.
Topteams functioneren op de toppen van hun kunnen, autonoom en tegelijkertijd in verbinding en afstemming met de rest van de organisatie en haar omgeving. Dit boek laat aan de hand van negen elementen van topteams zien hoe je de prestaties van teams verbetert. Met als stip op de horizon: een team in flow. Een team waarvan de teamleden boven zichzelf uitstijgen en door uitzonderlijk samenspel prachtige prestaties realiseren.

Specificaties

ISBN13:9789024456994
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:328
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:21-2-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

Teams in flow
Wiemer Renkema | 18 april 2018
Teams in flow is een prettig geschreven en mooi vormgegeven boek dat gaat over de ontwikkeling van teams. Diederik Steeman, de schrijver, is organisatiepsycholoog en werkt als adviseur en coach op het gebied van team- en organisatieontwikkeling.
Lees verder
Teams in flow - 'Een aanwinst'
Han van der Pool | 30 januari 2018
Diederik Steeman is erin geslaagd om een goed boek samen te stellen over teams en teamontwikkeling. Teams in flow is systematisch van opbouw en is zeer toegankelijk geschreven. Het geeft een fraai overzicht van de huidige kennis over goed functionerende teams.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
8 stemmen
7
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Teams in flow - Negen elementen van topteams
Diederik Steeman 5 februari 2018 Wat is het prestatieniveau van jouw team? Aan welke knoppen kun je draaien om de prestaties van jouw team te verbeteren? In zijn nieuwe boek Teams in flow geeft Diederik Steeman antwoord op deze vragen aan de hand van negen elementen van topteams. Eén van die elementen is vertrouwen. In dit artikel licht Steeman dit cruciale element toe.

Over Diederik Steeman

Diederik Steeman is organisatiepsycholoog en actief als adviseur, coach en trainer. Hij adviseert over team- en organisatieontwikkeling en leiderschap. Eerder schreef Diederik een boek over moed & leiderschap. Diederik is partner bij organisatieadviesbureau Scenter (1999) gevestigd in Driebergen. Scenter is een middelgroot bureau met circa 20 professionals dat samenwerking realiseert in teams, organisaties en ketens. Scenter brengt processen en mensen in flow en ondersteunt bij het realiseren van groei. Op de negen elementen van topteams scoort Scenter wisselend. Soms is er sprake van flow en leidt synergie van talenten tot een peakperformance. Maar soms is er ook gewoon gedoe en spelen er allerlei dynamieken die prestaties in de weg zitten. Wil je met Diederik sparren over welke dilemma’s hij zelf ervaart of hoe jij jouw team verder kunt ontwikkelen, mail hem dan op Steeman@scenter.nl

Andere boeken door Diederik Steeman

Inhoudsopgave

1. Inleiding

Het topteammodel
2. Jouw teamprofiel
3. Teams
4. Leiderschap
5. Vertrouwen
6. Doel
7. Competenties
8. Planmatigheid
9. Taak- en rolverdeling
10. Commitment
11. Communicatie
12. Ontwikkelkracht

Epiloog
Bronnen
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Teams in flow